Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Θέμα πρώιμης αποχώρησης του ΔΝΤ από το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας έθεσε ο Σαμαράς στη Μerkel

Bloomberg: Θέμα πρώιμης αποχώρησης του ΔΝΤ από το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας έθεσε ο Σαμαράς στη Μerkel
H Eλλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός
Θέμα πρώιμης αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας έθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βερολίνο και της συνάντησής του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, A. Merkel.
"Ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε θέμα πρώιμης αποχώρησης του ΔΝΤ από το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας στο ταξίδι του στη Γερμανία", αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, σχολιάζοντας την έκβαση των επαφών του Α. Σαμαρά με τη Γερμανίδα Καγκελάριο.
"Η Ελλάδα θα επιδιώξει τον πρώιμο τερματισμό της οικονομικής βοήθειας που λαμβάνει από το ΔΝΤ, δήλωσε ο Α. Σαμαράς, στις κοινές του δηλώσεις με την Καγκελάριο, ζητώντας την έγκρισή της για αυτή την ελληνική επιδίωξη", σημειώνει το Bloomberg, παρουσιάζοντας μέρος των δηλώσεων του πρωθυπουργού.
"Θεωρώ πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί πριν από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα", πρόσθεσε ο Α. Σαμαράς, για να διευκρινίσει πως η Ελλάδα επιθυμεί την επιστροφή της σε συνθήκες ομαλοποίησης.
"Ο Α. Σαμαράς επιδιώκει την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, τα οποία συνοδεύονται από αυστηρούς όρους και προκαλούν πολιτική αναταραχή", σημειώνει επίσης το Bloomberg.
"H Eλλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης", σημείωσε επίσης ο Α. Σαμαράς.
"Αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολες στιγμές έχει περάσει η Ελλάδα. Όμως τα πρώτα σημάδια επιτυχίας είναι ορατά", τόνισε, από την πλευρά της, η Γερμανίδα Καγκελάριος, M. Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης