Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ευθεία επίθεση της ΔΗΜΑΡ προς τη ΝΔ - «Δημιουργείτε σκοπίμως τραπεζικό πανικό!»

Ευθεία επίθεση της ΔΗΜΑΡ προς τη ΝΔ - «Δημιουργείτε σκοπίμως τραπεζικό πανικό!»
Ερώτηση του Δ. Αναγνωστάκη (ΔΗΜΑΡ) προς τον υπουργό Οικονομικών
Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΔΗΜΑΡ, κατηγορώντας τη ΝΔ πως σκοπίμως δημιουργεί «τραπεζικό πανικό».
Με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης έβαλλε εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο κατηγορεί για δημιουργία τραπεζικού πανικού!
«Ο κίνδυνος που μπορεί να δημιουργήσουν φήμες αντίστοιχες με αυτές, που προωθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, δεν τιθασεύονται και όταν διατυπώνονται από κυβερνητικά χείλη, είναι σίγουρο ότι δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα για το σύνολο των καταθετών, ως προς τη διασφάλιση των αποταμιεύσεών τους» αναφέρει στην ερώτησή του, ο Δ. Αναγνωστάκης.
«Στη χώρα μας η διαρκής εποπτεία από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θεωρητικά δημιουργεί ασφαλείς συνθήκες για την μελλοντική ομαλή λειτουργία των τραπεζικών ιδρυμάτων» επισημαίνει παράλληλα.
Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ερωτά τον υπουργό Οικονομικών «εάν θεωρεί σωστό να αποσύρει η κυβέρνηση την εμπιστοσύνη από τα τραπεζικά ιδρύματα». 
Παράλληλα, διερωτάται πώς ο υπουργός Οικονομικών διασφαλίζει «νομικά την προστασία των καταναλωτών από περιπτώσεις τραπεζικού πανικού και αδυναμίας κάλυψης των αποταμιεύσεών τους» αλλά και πώς διασφαλίζει «το τραπεζικό σύστημα από ενδογενείς συστημικούς κινδύνους, όπως είναι αυτός της συσσωρευμένης αστάθειας».
Ας σημειωθεί βέβαια, πως «τραπεζικό πανικό» επιχειρεί να δημιουργήσει το σύνολο της κυβέρνησης, με προεξέχοντα τον ίδιο τον Αντ. Σαμαρά, ο οποίος προ ημερών, έχει υποστηρίξει πως σε περίπτωση κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ οι καταθέσεις των τραπεζών θα εξαφανίζονταν εν μία νυκτί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης