Τελευταία Νέα
Οικονομία

WSJ: «Η Ελλάδα αξίζει ένα διάλειμμα από τη λιτότητα», το μήνυμα Σαμαρά στο Βερολίνο - Η Merkel δεσμεύθηκε για τη στήριξη της Αθήνας

WSJ: «Η Ελλάδα αξίζει ένα διάλειμμα από τη λιτότητα», το μήνυμα Σαμαρά στο Βερολίνο - Η Merkel δεσμεύθηκε για τη στήριξη της Αθήνας
O Έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τη Γερμανίδα Καγκελάριο πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα νέο, τρίτο δάνειο
"Η Ελλάδα αξίζει ένα διάλειμμα από τη λιτότητα" είναι, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το μήνυμα που επιχείρησε να μεταφέρει στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο A. Merkel.
O Έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τη Γερμανίδα Καγκελάριο πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα νέο, τρίτο δάνειο από τους πιστωτές, ωστόσο ζήτησε τη στήριξη του Βερολίνο στα κυβερνητικά σχέδια για ενίσχυση της ανάπτυξης και τόνωση της απασχόλησης.
Όπως σημειώνει η Wall Street Journal, επικαλούμενη τις δηλώσεις του Α. Σαμαρά, η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην κατεύθυνση ανόρθωσης της οικονομίας της, κάτι που αντανακλάται ήδη στα μειωμένα ελλείμματα και στην νωρίτερα του αναμενομένου επιστροφή της χώρας στις αγορές.
Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση, δήλωσε ο Α. Σαμαράς, για να λάβει την επιβεβαίωση από τη Γερμανίδα Καγκελάριο. "Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί τα μηνύματα που έρχονται από την Ελλάδα είναι πολύ θετικά", σημείωσε, από την πλευρά της, η Γερμανίδα Καγκελάριος.
"Τα πρώτα σημάδια της οικονομικής επιτυχίας της Ελλάδας είναι ορατά", παραδέχθηκε η Merkel.
"H Eλλάδα χρειάζεται ανάσες για να διασφαλίσει πως η οικονομική της ανάκαμψη θα καταστεί βιώσιμη", ανέφερε επίσης ο Α. Σαμαράς, ζητώντας από το Βερολίνο στήριξη στα σχέδια για φοροελαφρύνσεις και στα μέτρα μείωσης της ανεργίας.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος δεσμεύθηκε πως το Βερολίνο θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, μέσω της χορήγησης δανείων για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης