Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Η αποφασιστικότητα του Σαμαρά και τα εύσημα της Merkel» - Πως σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος το κρίσιμο τετ α τετ στο Βερολίνο

«Η αποφασιστικότητα του Σαμαρά και τα εύσημα της Merkel» - Πως σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος το κρίσιμο τετ α τετ στο Βερολίνο
Η Merkel χτύπησε επιδεικτικά στην πλάτη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις...
Στην αποφασιστικότητα του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και στους επαίνους της Γερμανίδας Καγκελαρίου A. Merkel για την πρόοδο της Αθήνας εστιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ, στην πρώτη αποτίμηση της σημερινής συνάντησης των δύο ηγετών.
«Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας έχει σχεδόν τελειώσει και ένα νέο, τρίτο δάνειο για την Ελλάδα δεν είναι αναγκαίο. Τόσο σίγουρος εμφανίστηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενώπιον της A. Merkel» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Από την πλευρά της η εφημερίδα Die Zeit υπογραμμίζει τις θετικές εξελίξεις που έχουν σημειωθεί στην ελληνική οικονομία, με επίκεντρο την πρόοδο που συντελείται στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων.
Το περιοδικό Focus αναφέρει πως η Merkel δήλωσε πως «οι πρώτοι καρποί της επιτυχίας είναι ορατοί για την Ελλάδα, έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια ύφεσης», γεγονός που μαρτυρά την αισιοδοξία της για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
«Η Merkel χτύπησε επιδεικτικά στην πλάτη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις. Στη διάρκεια της συνάντησή τους η Καγκελάριος έκανε λόγο για πολύ θετικά μηνύματα προς την κατεύθυνση ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας», σημειώνει η εφημερίδα Finanzen.
«Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε αποφασισμένος στο Βερολίνο και ξεκαθάρισε ότι η χώρα του θα πορευτεί χωρίς νέο πακέτο βοήθειας» προσθέτει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης