Οικονομία

J. Almunia (Κομισιόν): Προβληματισμός στην Ελλάδα για την ανάδυση ολιγοπωλίων - μονοπωλίων στην οικονομία

J. Almunia (Κομισιόν): Προβληματισμός στην Ελλάδα για την ανάδυση ολιγοπωλίων - μονοπωλίων στην οικονομία
"Τα ολιγοπώλια αυξάνουν την τιμή της υπηρεσίας και ζημιώνουν τον καταναλωτή"
Προβληματισμένος για την ανάδυση μονοπωλιακών ή ολιγοπωλιακών καταστάσεων στην ελληνική οικονομία εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος J. Almunia.
Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Κύρτσου, ο Ισπανός Επίτροπος υποστήριξε πως σε ορισμένους κλάδους της οικονομίας, όπως αυτός των αερομεταφορών, έχουν δημιουργηθεί ολιγοπώλια ή μονοπώλια, γεγονός που αυξάνει το κόστος της παρεχόμενης υπηρεσίας, ζημιώνοντας τον καταναλωτή.
Μάλιστα, ως παράδειγμα επικαλέστηκε τα ακριβά αεροπορικά εισιτήρια.
Όπως εξήγησε εν συνεχεία, «τα ολιγοπώλια αντιμετωπίζονται καλύτερα με την είσοδο νέων παικτών στην αγορά. Δεν υπάρχουν φραγμοί, σε ό,τι αφορά το καθεστώς λειτουργίας των αεροπορικών συγκοινωνιών αλλά, οι επενδυτές κρίνουν ότι δεν προσφέρονται για επικερδείς επενδύσεις. Το μελλοντικό πέρασμα της ελληνικής οικονομίας σε φάση δυναμικής ανάπτυξης και η εμφάνιση νέων επενδυτών μπορεί  να περιορίσουν το πρόβλημα».
Αναφερόμενος στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, διέτεινε πως οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να κάνουν καλή δουλειά στην Ελλάδα για να αποτραπούν νέες ολιγοπωλιακές καταστάσεις όταν η ΔΕΗ περάσει σε φάση μερικής ιδιωτικοποίησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης