Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: Να υλοποιηθούν άμεσα οι εξαγγελίες για τη ρύθμιση με τις 100 δόσεις

tags :
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: Να υλοποιηθούν άμεσα οι εξαγγελίες για τη ρύθμιση με τις 100 δόσεις
Όσο καθυστερεί η έναρξη της ρύθμισης, οι φορολογούμενοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους τονίζει ο πρόεδρος της ΒΕΘ
Να υλοποιηθούν άμεσα οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων – ασφαλιστικών και φορολογικών – οφειλών ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, αναφέροντας πως όσο καθυστερεί η υλοποίηση της, τόσο οι φορολογούμενοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Π. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει ειδική πρόβλεψη, κάποιας μορφής μπόνους, για όσους μέχρι σήμερα καταβάλλουν αγόγγυστα τις οφειλές τους προς τα ταμεία.
«Δυστυχώς η ρύθμιση που εξαγγέλθηκε διά στόματος του πρωθυπουργού και θα έπρεπε να είναι έτοιμη την επόμενη ημέρα, σέρνεται από γραφείο σε γραφείο, πλέον του ενός μήνα. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί επιχειρηματίες αλλά και νοικοκυριά ποντάροντας στο ότι θα ενταχθούν στη νέα ρύθμιση με τις 100 δόσεις, να εγκαταλείπουν ρυθμίσεις στις οποίες είχαν ενταχθεί, προκειμένου να εξασφαλίσουν λίγα χρήματα για να καλύψουν άλλες υποχρεώσεις (προμηθευτές, πάγια έξοδα κ.ά.)», τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.
Όπως λέει η καθυστέρηση της υλοποίησης της ρύθμισης αποτελεί μπούμερανγκ καθώς μέσα σε δύο μήνες, στο διάστημα Ιουνίου - Αυγούστου, τα ανεξόφλητα χρέη προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ, αγγίζοντας τα 67,8 δισ. ευρώ.
«Όσο καθυστερεί η έναρξη της ρύθμισης οι φορολογούμενοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και το κράτος συνεχίζει να χάνει έσοδα» αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι σημαντικό ρόλο για την αποτελεσματικότητα της ρύθμισης θα παίξει η διαμόρφωση του επιτοκίου καθώς και η σημαντική μείωση των προσαυξήσεων.
Παράλληλα ζητά να υπάρξει μέριμνα και για τους συνεπείς οφειλέτες των ταμείων. «Μέχρι σήμερα όποιος είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του θεωρείται ως το μόνιμο, δεδομένο, υποζύγιο. Ωστόσο ο επιχειρηματικός κόσμος, που προσπαθεί, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, και αντεπεξέρχεται θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με έναν ευνοϊκότερο τρόπο» υπογραμμίζει ο κ.Παπαδόπουλος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης