Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μπαράζ προσφυγών για τον διαγωνισμό των περιφερειακών αεροδρομίων - Το σπατόσημο και η επιβάρυνση στις τιμές των εισιτηρίων

Μπαράζ προσφυγών για τον διαγωνισμό των περιφερειακών αεροδρομίων - Το σπατόσημο και η επιβάρυνση στις τιμές των εισιτηρίων
«Σπατόσημο» ύψους 14,5 ευρώ ανά επιβάτη προβλέπει ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας
Σε μπαράζ προσφυγών προχωρά η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), προκειμένου να ματαιώσει την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας επιμελητηρίων και φορέων κατά της πώλησης των περιφερειακών αεροδρομίων, η ομοσπονδία πρόκειται να προσφύγει στο ΣτΕ, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά και στα αρμόδια κοινοτικά όργανα, χαρακτηρίζοντας «επιβλαβή για το δημόσιο» την όλη διαδικασία.
Η ΟΣΥΠΑ υποστηρίζει ότι τα Περιφερειακά Αεροδρόμια, είναι απόλυτα κερδοφόρες και βιώσιμες επιχειρήσεις υπό δημόσιο έλεγχο και διοίκηση, ενισχύουν σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο και έχουν άμεσες δυνατότητες αύξησης της αποδοτικότητας - κερδοφορίας τους.
Επίσης ισχυρίζεται ότι, με τον τρόπο που προωθείται η ιδιωτικοποίηση, θα δημιουργηθεί καρτέλ στις αερομεταφορές, με αρνητικά αποτελέσματα στην επιβατική κίνηση των περιφερειακών αεροδρομίων, αφού αρκετές αεροπορικές θα τα παρακάμψουν, εξαιτίας της ανόδου των τελών.

Η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων και το σπατόσημο των 14,5 ευρώ
«Σπατόσημο» ύψους 14,5 ευρώ ανά επιβάτη προβλέπει ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.
Η επιβολή του «κεφαλικού φόρου» θα είναι αρχικά για τα πέντε χρόνια (διάρκεια περιόδου κατασκευής), ενώ στη συνέχεια θα μονιμοποιηθεί και θα αυξηθεί στα 20 ευρώ!
Και όλα αυτά τη στιγμή που το «σπατόσημο» στο Ελ. Βενιζέλος καταργείται από 1ης Νοεμβρίου και μειώνεται σε 3 ευρώ ανά επιβάτη, από τα οποία η ΥΠΑ θα παρακρατεί το 35% ή αλλιώς 1 ευρώ.
Και οι «κρυφοί» όροι στον διαγωνισμό για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων δεν τελειώνουν εδώ...
Το υπουργείο Υποδομών τροποποίησε την πρόβλεψη που απάλλασσε τον παραχωρησιούχο από την υποχρέωση πρόσληψης των υφιστάμενων εργαζομένων των αεροδρομίων και την αντικατέστησε με ρύθμιση που καλεί τους επενδυτές να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διατηρήσουν το υφιστάμενο προσωπικό με όρους αγοράς, για όποιον εργαζόμενο το επιθυμεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης