Τελευταία Νέα
Οικονομία

Προκλητική απόφαση της ΕΕ - Ζητά αύξηση κατά 90 εκατ. των κονδύλιων στον προϋπολογισμό της ΕΕ από την υπερχρεωμένη Ελλάδα!

Προκλητική απόφαση της ΕΕ - Ζητά αύξηση κατά 90 εκατ. των κονδύλιων στον προϋπολογισμό της ΕΕ από την υπερχρεωμένη Ελλάδα!
Ομοίως, η Κύπρος πρέπει να αυξήσει τη συνεισφορά της στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό κατά περίπου 41,5 εκατ. ευρώ...
Προκλητική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπει αύξηση της συνεισφοράς της... υπερχρωμένης Ελλάδας στον κοινοτικό προϋπολογισμό, κατά 90 εκατ. ευρώ περίπου!
Σύμφωνα με επίσημο ευρωπαϊκό έγγραφο που διέρρευσε, η Ελλάδα και μερικές ακόμη χώρες, μεταξύ των οποίων και η πολύπαθη Κύπρος, πρέπει να αυξήσουν τη συνεισφορά τους στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΕ, η Ελλάδα πρέπει να αυξήσει τα κονδύλια στον κοινοτικό προϋπολογισμό κατά 88,2 εκατ. ευρώ.
Ομοίως, η Κύπρος πρέπει να αυξήσει τη συνεισφορά της στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό κατά περίπου 41,5 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για μια απόφαση που στερείται λογικής και ουσίας, δεδομένου ότι η Ελλάδα - αλλά και η Κύπρος - είναι δύο χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα διάσωσης και λαμβάνουν οικονομική στήριξη από την ΕΕ.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά κεφάλαια από δύο χώρες υπερχρωμένες, από δύο χώρες που βρίσκονται σε ύφεση, από δύο χώρες που μαστίζονται από την ανεργία και την απουσία επενδύσεων...
Εκτός της Ελλάδας και της Κύπρου, τα κονδύλια στον προϋπολογισμό της ΕΕ καλούνται να αυξήσουν επίσης η Μ. Βρετανία, η Ολλανδία και η Ιταλία.
Η απόφαση της ΕΕ κρίνεται ακόμη πιο απαράδεκτη αν αντιληφθεί κανείς πως, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία, προβλέπεται να μειώσουν τη συνεισφορά τους στα ευρωπαϊκά κονδύλια.
Η υπερχρεωμένη Ελλάδα καλείται να πληρώσει περισσότερα, ενώ για τη Γερμανία, την ισχυρότερη οικονομία της ΕΕ, προβλέπονται μειώσεις...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης