Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εμμένει το ΔΝΤ: Η προληπτική πιστωτική γραμμή συνιστά την καλύτερη λύση για την Ελλάδα - Γύρω στις 8 Νοεμβρίου η επιστροφή της τρόικα

Εμμένει το ΔΝΤ: Η προληπτική πιστωτική γραμμή συνιστά την καλύτερη λύση για την Ελλάδα - Γύρω στις 8 Νοεμβρίου η επιστροφή της τρόικα
"Το ΔΝΤ στηρίζει την επιθυμία των ελληνικών αρχών να αποφευχθούν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις"
Υπέρ της χορήγησης προληπτικής πιστωτικής γραμμής στην Ελλάδα τάχθηκε για ακόμη μία φορά, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Χαρακτηρίζοντάς τo ως την «καλύτερη λύση για την Ελλάδα», ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, G. Rice επανέλαβε το αίτημα για χορήγηση προληπτικής πιστωτικής γραμμής.
Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα απέχει αρκετά, προτού καταφέρει να βασιστεί εξ ολοκλήρου στις αγορές.
«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα, μέχρις ότου καταφέρει να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή της από τις αγορές» σημείωσε χαρακτηριστικά, ο G. Rice.
Όσον αφορά την τρέχουσα αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υποστήριξε πως η επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα θα προσδιοριστεί από την ταχύτητα, όπου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το πλήρες σύνολο των προτάσεων πολιτικής.
Πάντως, αποσαφήνισε πως οι επικεφαλής της τρόικα ενδέχεται να επιστρέψουν στην Αθήνα πλησίον της 8ης Νοεμβρίου.
«Σ’ αυτό το στάδιο αναμένουν ο πλήρες σύνολο των προτάσεων πολιτικής της κυβέρνησης, προκειμένου να προσδιορίσουν το ακριβές χρονοδιάγραμμα επιστροφής τους στην ελληνική πρωτεύουσα» εξήγησε εν συνεχεία.
Σχολιάζοντας το πρόσφατο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο ανέφερε πως η Ελλάδα επιθυμεί εξαίρεση του ασφαλιστικού συστήματος από το τρέχον πακέτο μεταρρυθμίσεων, ο G. Rice αποσαφήνισε πως το ΔΝΤ «στηρίζει την επιθυμία των ελληνικών αρχών να αποφευχθούν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».
Συνεχίζοντας ωστόσο, σημείωσε πως «είναι σημαντικό η Ελλάδα να προχωρήσει με τις δημοσιονομικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό των δημοσιονομικών θεσμών της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης