Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και κάμπινγκ το 2013

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και κάμπινγκ το 2013
Καταγράφηκε ενίσχυση 10,4% στις αφίξεις και 11% στις διανυκτερεύσεις
Αύξηση τόσο στις αφίξεις όσο και τις διανυκτερεύσεις ημεδαπών και αλλοδαπών τουριστών σε καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ καταγράφηκε το 2013, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Ειδικότερα, βάσει των στοιχείων που δημοσιεύθηκαν, το 2013 στο σύνολο αυτών των καταλυμάτων καταγράφεται αύξηση 10,4% στις αφίξεις και 11% στις διανυκτερεύσεις έναντι του 2012.
Όσον αφορά τους αλλοδαπούς τουρίστες, το 2013 καταγράφηκε αύξηση 13,5% στις αφίξεις και 13% στις διανυκτερεύσεις έναντι του 2012, ενώ σε σχέση με τους ημεδαπούς καταγράφηκε αύξηση 5% και 3,4% αντίστοιχα.
Η συνολική πληρότητα κλινών στα ξενοδοχειακά καταλύματα (πλην κάμπινγκ), η οποία υπολογίζεται από το σύνολο των διανυκτερεύσεων σε σχέση και με τις κλίνες που λειτούργησαν, ανήλθε το 2013 σε 45,2% έναντι 43,2% το 2012.
Ειδικότερα, από τα μηνιαία στοιχεία προκύπτει ότι το 72,6% των αφίξεων και το 83,1% των διανυκτερεύσεων στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και τα κάμπινγκ της χώρας συγκεντρώνεται στους μήνες από Μάιο έως και Σεπτέμβριο.
Από τα στοιχεία κατά περιφέρεια προκύπτει αύξηση της κίνησης (αφίξεις και διανυκτερεύσεις) σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, με τη μεγαλύτερη κατά απόλυτες τιμές να καταγράφεται στην περιφέρεια Κρήτης (18,8% στις αφίξεις και 28,2% στις διανυκτερεύσεις).
Σε επίπεδο χώρας μόνιμης διανομής πελατών, το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης κατά το 2013 προέρχεται από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. (63,6% στις αφίξεις και 69% στις διανυκτερεύσεις), με κυριότερες το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.
Όσον αφορά γενικότερα της χώρες της Ευρώπης το 2013 και βάσει τη χώρα μόνιμης διανομής καταγράφηκε σημαντική αύξηση από τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Τουρκία και τη Γαλλία.
Σε σχέση με τις άλλες ηπείρους, σημαντική αύξηση παρατηρείται από την Κίνα και τις ΗΠΑ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης