Τελευταία Νέα
Οικονομία

Handelsblatt: Από ιδεαλισμό στην Τράπεζα Κύπρου ο J. Ackermann – Έχει να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα

Handelsblatt: Από ιδεαλισμό στην Τράπεζα Κύπρου ο J. Ackermann – Έχει να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα
Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει την Τράπεζα Κύπρου μια μικρή και ασήμαντη τράπεζα
Στο διορισμό του Josef Ackermann ως προέδρου του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου αναφέρεται σε σημερινό ολοσέλιδο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας επισημαίνει πως ο Ackermann, πρώην διοικητής της Deutsche Bank, καλείται να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα, τα οποία σε μεγάλο βαθμό – όπως υπογραμμίζει – έχουν να κάνουν με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
«Πριν τον διορισμό του, ο Ackermann δεν θέλει να κάνει δημόσιες τοποθετήσεις, αλλά το περιβάλλον του υπενθυμίζει τις εμπειρίες που απέκτησε στη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης και το ενδιαφέρον του να την επιλύσει για να διατηρηθεί η συνοχή της Ευρώπης. Αυτό θέλει πρακτικά να το συνεχίσει» αναφέρει η Handelsblatt.
Το δημοσίευμα εκφράζει την έκπληξη του για το ενδιαφέρον που επέδειξε ο 66χρονος Ackermann για την Τράπεζα Κύπρου, αναφέροντας πως η ανάληψη του συγκεκριμένου πόστου σε μια μικρή και ασήμαντη τράπεζα της Ευρώπης είναι «κάτι σαν παραίτηση της παραίτησης» , μια και έχει εργαστεί σε εποπτικά συμβούλια κολοσσών, όπως του ασφαλιστικού οργανισμού Zürich, της Siemens ή της Shell.
«Η θητεία του νέου διοικητή φαίνεται να ξεκινά με μια παρεξήγηση, γιατί όλοι περιμένουν από αυτόν να δραστηριοποιηθεί περισσότερο από ότι ένας επικεφαλής ενός εποπτικού συμβουλίου. Όμως αυτή η ελπίδα δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, γιατί όπως διαρρέει το περιβάλλον του, ο Ackermann δεν πρόκειται να εγκατασταθεί στο νησί, δεν είναι απαραίτητο για την εκτέλεση των υποχρεώσεών του, τις οποίες παίρνει πολύ σοβαρά» επισημαίνει το δημοσίευμα.
Όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα, η ανάληψη ενός τέτοιου πόστου προϋποθέτει μεγάλο ιδεαλισμό.
«Για τα χρήματα είναι προφανές ότι δεν το κάνει. Η αμοιβή του γύρω στα 68.000 ευρώ το χρόνο είναι peanuts μπροστά στα όσα έχει κερδίσει στην επαγγελματική του ζωή» αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης