Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ηχηρό μήνυμα από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο - Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και ξένα κεφάλαια

Ηχηρό μήνυμα από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο - Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και ξένα κεφάλαια
Η υψηλή φορολόγηση των επιχειρήσεων έχει δημιουργήσει σημάδια κόπωσης στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
Ηχηρό μήνυμα στον πολιτικό κόσμο, για την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και συναίνεσης, απέστειλε ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Μαΐλλης, μιλώντας στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 90 χρόνων του Επιμελητηρίου.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η χώρα μετά από έξι χρόνια ύφεσης κατάφερε να επιστρέψει στην ανάπτυξη, εμφανίζοντας πρωτογενές πλεόνασμα, όμως χρειάζονται περαιτέρω μέτρα στον τομέα της ανάπτυξης των επιχειρήσεων, προκειμένου να μπει σε εφαρμογή ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.
Ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικό Επιμελητηρίου σημείωσε ότι η χώρα θα πρέπει να προσελκύσει ξένα κεφάλαια και να αναζητήσει επενδύσεις από το εξωτερικό προκειμένου να βάλει τέλος στην παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας.
Συμπλήρωσε παράλληλα ότι η υψηλή φορολόγηση των επιχειρήσεων και το ασταθές περιβάλλον έχουν δημιουργήσει σημάδια κόπωσης στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Ανοίγοντας την επετειακή εκδήλωση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Μιχάλης Μαΐλλης, αναφέρθηκε στο πως η χώρα μετά από έξι έτη ύφεσης και σκληρές θυσίες της κοινωνίας επέστρεψε στην ανάπτυξη, ενώ στάθηκε στο ρόλο του Επιμελητηρίου, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια άρθρωσε και αρθρώνει ένα έντονα μεταρρυθμιστικό λόγο, καθώς πιστεύει ότι οι δομικές αλλαγές αποτελούν μονόδρομο.
«Ως φορέας δεν έπαψε ούτε λεπτό να δουλεύει στην κατεύθυνση της παραγωγής προϋποθέσεων για συνεργασία μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας σε επιχειρηματικό και οικονομικό επίπεδο και συνεχίζει να το πράττει με την ίδια ένταση, γιατί οι λόγοι που το επιβάλλουν δεν έχουν αρθεί» υπογράμμισε ο κ. Μαΐλλης, για να αναδείξει ως κομβικό ζήτημα το χάσμα ανταγωνιστικότητας που καταγράφεται μεταξύ των οικονομιών της Ευρωζώνης.
«Η περίπτωση της Ελλάδας είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική, ακόμη και σήμερα που μετά από 6 χρόνια ύφεσης, παρουσιάζει τα πρώτα δείγματα ανάπτυξης, ανακοινώνοντας για το τρίτο τρίμηνο του 2014 θετικό ΑΕΠ κατά 0,7%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης