Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μίχαλος (ΕΒΕΑ): Εχθρικό προς επενδύσεις και επιχειρηματικότητα το φορολογικό σύστημα - Ψεγάδι η αστάθεια και η πολυπλοκότητα

Μίχαλος (ΕΒΕΑ): Εχθρικό προς επενδύσεις και επιχειρηματικότητα το φορολογικό σύστημα - Ψεγάδι η αστάθεια και η πολυπλοκότητα
«Όλα αυτά είναι που προκαλούν σήμερα τεράστια αβεβαιότητα»
Ως εχθρικό χαρακτήρισε το ισχύον φορολογικό περιβάλλον στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος.
Ειδικότερα, μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, ο Κ. Μίχαλος υποστήριξε πως το φορολογικό περιβάλλον στην Ελλάδα είναι άκρως εχθρικό για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.
Πάντως, διευκρίνισε πως τα προβλήματα δεν αφορούν μόνο το ύψος των φορολογικών συντελεστών.
Κυρίως, εξήγησε, αφορούν την αστάθεια και την πολυπλοκότητα του συστήματος, τις συνεχείς αστοχίες και τις διαρκείς αλλαγές στις ρυθμίσεις.
«Όλα αυτά είναι που προκαλούν σήμερα τεράστια αβεβαιότητα στις επιχειρήσεις και λειτουργούν αποτρεπτικά στην ανάληψη κάθε πρωτοβουλίας» συνόψισε χαρακτηριστικά.
«Γνωρίζουμε όλοι ότι τα επιχειρηματικά και επενδυτικά σχέδια καταρτίζονται με ορίζοντα αρκετών ετών. Και για να εκτιμηθεί το ρίσκο και η απόδοσή τους χρειάζεται να υπάρχει ένα προβλέψιμο περιβάλλον. Στην Ελλάδα, όσον αφορά ειδικότερα τη φορολογία, κανείς δεν γνωρίζει τι θα φέρει η επόμενη ημέρα» συνέχισε παράλληλα.
«Ελπίδα όλων των φορέων της αγοράς είναι να προχωρήσουμε στο στάδιο της εφαρμογής, με γρήγορα βήματα, χωρίς ασάφειες και αστοχίες, ώστε να διασφαλιστούν τα δυνητικά οφέλη του νέου πλαισίου» κατέληξε ο Κ. Μίχαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης