Τελευταία Νέα
Οικονομία

WSJ: Εξάμηνη παράταση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας προωθεί η τρόικα

WSJ: Εξάμηνη παράταση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας προωθεί η τρόικα
Οι αγορές ήδη έχουν δείξει ότι αντιτίθενται στο ενδεχόμενο πρόωρης εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης
Την επέκταση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας κατά έξι μήνες εξετάζει η τρόικα, σύμφωνα με δηλώσεις δύο αξιωματούχων της Ευρωζώνης, τις οποίες επικαλείται η Wall Street Journal.
Οι διεθνείς πιστωτές, μετά την αποτυχία συμφωνίας στο Παρίσι, εξετάζουν μια εξάμηνη παράταση του τρέχοντος προγράμματος για την Ελλάδα, δήλωσε ένας αξιωματούχος της ευρωζώνης.
Το ΔΝΤ και η Γερμανία στηρίζουν μια τέτοια πρόταση, πρόσθεσε ο ένας αξιωματούχος, σύμφωνα με την Wall Street Journal.
Οι συνομιλίες στη γαλλική πρωτεύουσα, οι οποίες ξεκίνησαν την Τρίτη το απόγευμα και συνεχίστηκαν σχεδόν ασταμάτητα για 24 ώρες, είχαν στόχο να άρουν τις διαφωνίες για την τελική αναθεώρηση του προγράμματος λιτότητας και μεταρρυθμίσεων της χώρας.
Τόσο η Αθήνα, όσο και οι εκπρόσωποι των δανειστών δήλωσαν, μετά τη λήξη των μαραθώνιων διαβουλεύσεων στο Παρίσι, πως έχει υπάρξει πρόοδος, αλλά και πως παραμένουν μεγάλες διαφορές.  
Όπως σημειώνει η Wall Street Journal, οι αγορές ήδη έχουν δείξει ότι αντιτίθενται στο ενδεχόμενο πρόωρης εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης.
Οι άκαρπες διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και τρόικας δυσχεραίνουν την κατάσταση, καθώς πλησιάζει το τέλος του ευρωπαϊκού προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, στα τέλη του 2014.
Επιπλέον, οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να αποκοπούν από τον δανεισμό μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αν η Ελλάδα δεν βρίσκεται κάτω από τη διεθνώς εγκεκριμένη επίβλεψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης