Τελευταία Νέα
Οικονομία

Eπανέρχεται σε παλαιότερες θέσεις του ο Sinn (Ifo) - Η Ελλάδα να φύγει προσωρινά από το ευρώ για να κερδίσει ένα haircut στο χρέος της

Eπανέρχεται σε παλαιότερες θέσεις του ο Sinn (Ifo) - Η Ελλάδα να φύγει προσωρινά από το ευρώ για να κερδίσει ένα haircut στο χρέος της
Eίναι παράλογο να κατηγορείται η Γερμανία ότι επιβάλλει τη λιτότητα στην Ελλάδα
Την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, με αντάλλαγμα ένα ενδεχόμενο haircut στο χρέος της, προτείνει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου, H. W. Sinn.
H πρόταση αυτή του Sinn δεν είναι καινούρια, αφού επιμένει, εδώ και χρόνια, να ζητά την έξοδο από την Ευρωζώνη των πιο αδύναμων οικονομικά χωρών - μελών της.
«Μια προσωρινή έξοδος από το ευρώ, θα ήταν ο ευκολότερος τρόπος για την Ελλάδα προκειμένου να βγει από το χάος που βιώνει», υποστηρίζει σε συνέντευξή του σε εβδομαδιαίο περιοδικό ο Γερμανός οικονομολόγος, που έχει αρκετά χρόνια διατελέσει σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης.
Ταυτόχρονα σημειώνει πως «είναι παράλογο να κατηγορείται η Γερμανία ότι επιβάλλει τη λιτότητα στην Ελλάδα, επειδή το Βερολίνο δεν προτίθεται να παράσχει απεριόριστες εγγυήσεις και να αποδεχτεί απεριόριστη συσσώρευση πρόσθετου χρέους».
Όπως επίσης λέει στη συνέντευξή του ο Sinn, «δυστυχώς το ευρώ έχει θέσει σε κίνδυνο το σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης κι αν δεν βρούμε μεθόδους να αποκαταστήσουμε την ανταγωνιστικότητα της Νότιας Ευρώπης με τρόπο που να επιτρέπει την προσωρινή έξοδο, υπάρχει το ενδεχόμενο να σκοτώσουμε αυτό το σχέδιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης