Τελευταία Νέα
Οικονομία

Associated Press: Οι Έλληνες διαδηλώνουν ενάντια στη λιτότητα, αλλά η κυβέρνηση προχωρά σε παράταση του μνημονίου

tags :
Associated Press: Οι Έλληνες διαδηλώνουν ενάντια στη λιτότητα, αλλά η κυβέρνηση προχωρά σε παράταση του μνημονίου
Σήμερα δεκάδες χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης
Παρέλυσε η Ελλάδα σήμερα από την 24ωρη γενική απεργία, αναφέρει το Associated Press, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις που σημειώνεται επί ελληνικού εδάφους.
Όπως τονίζει, η γενική απεργία ήταν μαζική.
Οι δημόσιες υπηρεσίες έβαλαν λουκέτο σε όλη τη χώρα, πτήσεις ακυρώθηκαν, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ τα νοσοκομεία λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας.
Την ίδια ώρα δεκάδες χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχή λιτότητα, καθώς η Ελλάδα επιχειρεί να ξεπεράσει την κρίση που της κόστισε το ένα τέταρτο του ΑΕΠ της και ώθησε στα ύψη την ανεργία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, περί τους 30 χιλ. πολίτες έδωσαν το παρών στις διαδηλώσεις της Αθήνας, ενώ ακόμη 6 χιλ. πολίτες συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις της Θεσσαλονίκης.
Και όλα αυτά ενώ οι διήμερες διαβουλεύσεις στο Παρίσι, μεταξύ Αθήνας και δανειστών, δεν κατέληξαν σε συμφωνία, λόγω της μεγάλης διάστασης απόψεων στο ύψος του δημοσιονομικού κενού της Ελλάδας για το 2015.
Η εξέλιξη αυτή πυροδοτεί νέα σενάρια για μικρή παράταση του μνημονίου... "για τεχνικούς λόγους", όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης