Τελευταία Νέα
Οικονομία

Guardian: Το success story της κυβέρνησης Σαμαρά δεν αντανακλά την κατάσταση στην πραγματική οικονομία - Απέχει από τη λήξη της η κρίση

tags :
Guardian: Το success story της κυβέρνησης Σαμαρά δεν αντανακλά την κατάσταση στην πραγματική οικονομία - Απέχει από τη λήξη της η κρίση
Η καθημερινότητα των πολιτών στην Ελλάδα δεν έχει βελτιωθεί
Μετά από έξι χρόνια ύφεσης, η ελληνική οικονομία επέστρεψε επιτέλους στην ανάπτυξη, κατά το γ΄τρίμηνο του 2014.
Ωστόσο η βρετανική εφημερίδα διερωτάται αν έχει σημειωθεί όντως πρόοδος στην πραγματική οικονομία και αν έχει βελτιωθεί η ζωή των ελληνικών οικογενειών και των επιχειρήσεων.
Μόλις το 12% των αναγνωστών που απάντησαν στο σχετικό ερώτημα του Guardian, απάντησαν ότι έχουν εντοπίσει σημάδια βελτίωσης.
Η Helena Smith, ανταποκρίτρια του Guardian στην Ελλάδα, δηλώνει βαθειά επιφυλακτική για την πραγματική επίδραση της ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία.
«Το success story που επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση, διαφέρει παρασάγγας από την πραγματική ζωή», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το επίπεδο διαβίωσης έχει υποχωρήσει, η ανεργία είναι υψηλή και οι περισσότεροι Έλληνες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Εν τω μεταξύ, ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO), προειδοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα, ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια παρατεταμένη κοινωνική κρίση, εκτός και αν λάβει μέτρα για την τόνωση της αγοράς εργασίας.
Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις πολιτών, που αποδεικνύουν ότι η κρίση απέχει πολύ από το τέλος της.
Όπως τονίζουν, οι θετικές αλλαγές βασίζονται στη μακροοικονομία και δεν αντανακλώνται στην πραγματική οικονομία.
Παράλληλα ο δανεισμός σε μικρές επιχειρήσεις και νέες καινοτόμες προσπάθειες (start ups) είναι σχεδόν ανύπαρκτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης