Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μονοκρούσος (Eurobank): Η Ελλάδα παραμένει μία κλειστή οικονομία - Αναγκαία η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης

Μονοκρούσος (Eurobank): Η Ελλάδα παραμένει μία κλειστή οικονομία - Αναγκαία η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης
Ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια oι δύο πυλώνες του νέου οικονομικού μοντέλου
Παρά την πρόοδο, η Ελλάδα παραμένει μία κλειστή οικονομία, υποστήριξε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank, Πλάτωνας Μονοκρούσος.
Ειδικότερα, μιλώντας σε διάλεξη του ΚΕΠΕ για τις εξαγωγές, ο Πλ. Μονοκρούσος διαμήνυσε πως η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης, το οποίο θα βασίζεται στην ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια.
Άλλωστε, σύμφωνα με τον αναλυτή της Eurobank, η Ελλάδα τις τελευταίες δύο δεκαετίες, παραμένει μία κλειστή οικονομία, με περιορισμένα κέρδη στο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς.
Σ’ αυτό συμβάλει, εξήγησε, το χαμηλό τεχνολογικό περιεχόμενο των εξαγωγών, αλλά και η σημαντική υστέρηση στις επιχειρηματικές δαπάνες για έρευνα, ανάπτυξη και άμεσες ξένες επενδύσεις.
Βέβαια, ο Πλ. Μονοκρούσος διαπίστωσε σημαντική πρόοδο ως προς τη διαφοροποίηση του ελληνικού εξαγώγιμου προϊόντος σε όρους γεωγραφικού προορισμού.
Πάντως, κατέστησε αναγκαία την περαιτέρω πρόοδο στους τομείς της ανταγωνιστικότητας, του εγχώριου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, της διακυβέρνησης και της διείσδυσης στις διεθνείς αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης