Οικονομία

Μoscovici (Κομισιόν): Χαλαρώνει η επιτήρηση στην Ελλάδα - Δύο φορές το χρόνο, όχι σε όλα τα πεδία

Μoscovici (Κομισιόν): Χαλαρώνει η επιτήρηση στην Ελλάδα - Δύο φορές το χρόνο, όχι σε όλα τα πεδία
Βγαίνουμε από τη λογική της τρόικας ως έχει, η οποία πλέον δεν γίνεται ανεκτή από τον ελληνικό λαό
Υπέρ μιας πιο ελαφριάς μορφής επιτήρησης για την Ελλάδα τάσσεται ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ, P. Μoscovici, λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα και τις επαφές του με την ελληνική ηγεσία.
Μιλώντας σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο επίτροπος δήλωσε ότι η επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα θα πρέπει να γίνει «πολύ πιο ελαφριά» και λιγότερο «επεμβατική».
«Βγαίνουμε από τη λογική της τρόικας ως έχει, η οποία πλέον δεν γίνεται ανεκτή από τον ελληνικό λαό ο οποίος έχει την εντύπωση πως βρίσκεται υπό επιτήρηση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Moscovici, στο περιθώριο επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον.
Παρά το τεράστιο χρέος της και την υψηλή ανεργία η Ελλάδα επέστρεψε στην ανάπτυξη, πρόσθεσε.
«Πρέπει τώρα να το εκμεταλλευτούμε αυτό και να περάσουμε σε μια επιτήρηση πολύ πιο ελαφριά από ό,τι σήμερα, με τους Έλληνες να ορίζουν την οικονομική πολιτική της χώρας τους», σημείωσε.
«Εάν αύριο υπάρξει μια προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης για την Ελλάδα, ύψους 10 δισ. ευρώ, είναι λογικό ότι θα συνεχιστεί η επιτήρηση αλλά όχι στα πάντα, όχι συνεχώς, απλώς για περίπου δέκα πεδία πολιτικής που είναι πολύ σημαντικά», διευκρίνισε.
«Πλέον αντί να έχει η Ελλάδα την τρόικα παρούσα διαρκώς, κάτι που προκαλεί έντονη δυσφορία, θα γίνονται συναντήσεις δυο φορές το χρόνο», ανέφερε ο Moscovici.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης