Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici (Κομισιόν): Πρώτα η αξιολόγηση από την τρόικα και μετά η συζήτηση για το χρέος

Moscovici (Κομισιόν): Πρώτα η αξιολόγηση από την τρόικα και μετά η συζήτηση για το χρέος
Ερωτηθείς για το μέλλον της τρόικας, ο κ. Moscovici είπε ότι θα υπάρχει πάντα η ανάγκη από την παρουσία των θεσμών που βοήθησαν
Το μήνυμα ότι υπάρχουν κοινοί στόχοι της Κομισιόν με την Ελλάδα και η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο πώς θα εκπληρωθούν τόνισε ο Γάλλος επίτροπος, P. Moscovici, προσερχόμενος στο Eurogroup.
Ειδικότερα ο Γάλλος επίτροπος ανέφερε: «θέλουμε να δούμε την Ελλάδα να στέκεται στα πόδια της, να μπορέσει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, να μειώσει τις ανισότητες, να πληρώσει τα χρέη της, κάτι που είναι θεμελιώδες».
Παράλληλα χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση θα σχηματιστεί σήμερα κιόλας, καθώς, όπως είπε, αυτό θα επιτρέψει στην Επιτροπή να δουλέψει γρήγορα με τις ελληνικές αρχές.
Όπως είπε ο κ. Moscovici η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έχει το δικό της πρόγραμμα και τις δικές της προτεραιότητες.
Ωστόσο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος με τις νέες ελληνικές αρχές.
«Είμαι πεπεισμένος ότι θα εργαστούμε από κοινού για τους ίδιους στόχους, ώστε η Ελλάδα να γίνει ισχυρή, να έχει μια δημιουργική οικονομία που να απαντά στις ανάγκες του λαού της και με προφανή στόχο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», δήλωσε ο κ. Moscovici.
Εξέφρασε, εξάλλου, την ελπίδα το σημερινό Eurogroup να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα που θα επιτρέψει την επανέναρξη των συζητήσεων με την Ελλάδα, σε θετική και εποικοδομητική βάση και με σεβασμό προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.
Αναφορικά με τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, είπε ότι πρέπει πρώτα να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Το θέμα θα συζητηθεί σε μεταγενέστερη φάση, πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για το μέλλον της τρόικας, ο κ. Moscovici είπε ότι θα υπάρχει πάντα η ανάγκη από την παρουσία των θεσμών που βοήθησαν, ενδεχομένως, ωστόσο, με μια νέα μορφή.
Όσον αφορά στον Αλέξη Τσίπρα, ο Γάλλος επίτροπος σημείωσε ότι δεν είχε ακόμα τη χαρά να συναντηθεί μαζί του, προσθέτοντας ότι η πόρτα του γραφείου του στην Επιτροπή είναι ανοιχτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης