Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μυστική συμφωνία Ελλάδας - Βρυξελλών για αλλαγή του προγράμματος αποπληρωμής του ελληνικού χρέους

Μυστική συμφωνία Ελλάδας - Βρυξελλών για αλλαγή του προγράμματος αποπληρωμής του ελληνικού χρέους
Tι περιλαμβάνει η συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών
Μυστική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βρυξελλών για το ελληνικό χρέος αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία υποστηρίζει πως η έκβαση της διαπραγμάτευσης είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένη.
Ειδικότερα, η ιταλική εφημερίδα επισημαίνει πως Βρυξέλλες και Αθήνα έχουν ήδη συμφωνήσει στην αλλαγή των όρων αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.
Η διμερή συμφωνία, σύμφωνα με την La Repubblica, περιλαμβάνει «πάγωμα» της αποπληρωμής του χρέους έως τουλάχιστον το 2020.
Παράλληλα, προβλέπει την επέκταση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων έως το 2057.
Επίσης, η συμφωνία περιλαμβάνει τη μείωση του επιτοκίου, το ύψος του οποίο βέβαια δεν διευκρινίζεται.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, πως προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί για τη διεκδίκηση της διαγραφής μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρα έχει ήδη λειάνει τη «γλώσσα» που χρησιμοποιεί, καθώς πλέον, όλο και πιο συχνά χρησιμοποιεί τη λέξη «επαναδιαπραγμάτευση», εγκαταλείποντας τελείως τη φράση «μονομερείς κινήσεις».
Την Κυριακή άλλωστε, ημέρα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «η νίκη μας είναι νίκη των λαών της Ευρώπης, οι οποίοι μάχονται ενάντια στη λιτότητα, η οποία οδηγεί στην καταστροφή του κοινού ευρωπαϊκού οράματος» .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης