Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τον Κινέζο πρέσβη συνάντησαν Σταθάκης, Δρίτσας για την COSCO - Φόβοι στην Κίνα για τις αποκρατικοποιήσεις

Τον Κινέζο πρέσβη συνάντησαν Σταθάκης, Δρίτσας για την COSCO - Φόβοι στην Κίνα για τις αποκρατικοποιήσεις
Οι δύο υπουργοί και ο Kινέζος Πρέσβης συμφώνησαν για την δρομολόγηση ενός εποικοδομητικού διαλόγου για την ενίσχυση της αμοιβαίας συνεργασίας
Συνάντηση με τον Κινέζο πρέσβη Zou Xiaoli είχαν στο υπουργείο Ναυτιλίας ο Υπουργός Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γ. Σταθάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Θ. Δρίτσας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της κινεζικής πλευράς, εν μέσω ανησυχιών των Κινέζων για τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί ακύρωσης των αποκρατικοποιήσεων.
Κατά τις πληροφορίες, στη συνάντηση έγινε μια πρώτη εκτίμηση για το πώς λειτουργεί η COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ δόθηκε βαρύτητα στις εργασιακές σχέσεις που ισχύουν.
Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την κοινή τους θέση για αναβάθμιση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, σε πολλαπλά επίπεδα, με αναγνώριση των αρχών της ισότητας, της αμοιβαίας ωφέλειας, και με σεβασμό στον πολιτισμό και την μακραίωνη ιστορία των δύο λαών.
Οι δύο υπουργοί και ο Kινέζος Πρέσβης συμφώνησαν για την δρομολόγηση ενός εποικοδομητικού διαλόγου για την ενίσχυση της αμοιβαίας συνεργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης