Τελευταία Νέα
Οικονομία

O Dijsselbloem (Eurogroup) μπορεί να προκαλέσει ατύχημα στην πρώτη του συνάντηση με την ελληνική κυβέρνηση;

tags :
O Dijsselbloem (Eurogroup) μπορεί να προκαλέσει ατύχημα στην πρώτη του συνάντηση με την ελληνική κυβέρνηση;
Ο Dijsselbloem έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές με τις δηλώσεις τους
Την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους της σηματοδοτεί η σημερινή επίσκεψη του προέδρου του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ο Dijsselbloem δείχνει να κινεί τα νήματα στις Βρυξέλλες και να δίνει τον τόνο των διαπραγματεύσεων, τηρώντας τις περισσότερες φορές σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα.
Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει καταφερθεί με πολύ υποτιμητικά λόγια για την Ελλάδα, η οποία, κατά τον ίδιο, δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της, που αποτελούν τις προϋποθέσεις για τη βοήθεια που λαμβάνει.
Όμως ποιο είναι το υπόβαθρο του προέδρου του Eurogroup;
Η μοναδική ακαδημαϊκή του περγαμηνή του Ολλανδού Υπουργού Οικονομικών είναι ένα πτυχίο «Αγροτικής Οικονομίας», το οποίο και έλαβε σε διάστημα έξι ετών στο περιφερειακό πανεπιστήμιο του Βαγκενίνγκεν.
Επίσης, έχει... συμμετάσχει σε μεταπτυχιακή εργασία με τίτλο «μέθοδοι χρηματοδότησης ιρλανδικών γαλακτοκομικών συνεταιρισμών από μία ολλανδική οπτική», στο πανεπιστημιακό κολέγιο του Κορκ της Ιρλανδίας, ωστόσο δεν έλαβε ποτέ μεταπτυχιακό δίπλωμα από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.
Πριν οριστεί Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας είχε συμβουλευτικό και βοηθητικό ρόλο στα γραφεία άλλων βουλευτών και υπουργών, ενώ μόλις τρεις μήνες αφότου ανέλαβε τις τύχες της ολλανδικής οικονομίας ορίστηκε πρόεδρος του Eurogroup.
Έκτοτε, ο Dijsselbloem έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές με τις δηλώσεις του, με τη χειρότερη στιγμή στην ευρωπαϊκή του πορεία να είναι όταν ξέσπασε η κρίση στην Κύπρο, ο ίδιος, σε συνέντευξή του στους Financial Times και στο Reuters, κατάφερε να βάλει στο «κάδρο» της κρίσης και την πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης, το Λουξεμβούργο.
Με την ίδια συνέντευξη, προκλήθηκε «μίνι κραχ» στα χρηματιστήρια της Ευρωζώνης, αφού υπονόησε ότι το παράδειγμα της Κύπρου, όπου όλα τα ταμειακά διαθέσιμα εταιρειών και οι λογαριασμοί φυσικών προσώπων, άνω των 100.000 ευρώ, εξαϋλώθηκαν, θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης