Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσίπρας: Θα πρωτοτυπήσω και θα παραμείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου - Τι συζήτησε με Βαρουφάκη

Τσίπρας: Θα πρωτοτυπήσω και θα παραμείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου - Τι συζήτησε με Βαρουφάκη
"Η Ελλάδα δεν θα συνεργαστεί με την τρόικα", δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γ. Βαρουφάκης
(upd2)Σταθερή στις δεσμεύσεις της παραμένει η ελληνική κυβέρνηση, δηλώνοντας αποφασισμένη να μη χάσει τη στήριξη του ελληνικού λαού.
Αυτό είναι το μήνυμα που απορρέει από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά το πέρας της βραδινής σύσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.
Σύμφωνα με κορυφαίες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να διεμήνυσε τα εξής, κατά τη σύσκεψη:
"Οι προκάτοχοί μου άλλα έλεγαν προεκλογικά και άλλα έκαναν μετεκλογικά.
Για αυτό και ο λαός τους απέρριψε.
Εγώ θα πρωτοτυπήσω και θα παραμείνω πιστός στις δεσμεύσεις μου", φέρεται να δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ταυτόχρονα, στη διάρκεια της σύσκεψης ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές πως από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου ξεκινά τον μαραθώνιο επαφών στην Ευρώπη προς αναζήτηση συμμάχων ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να ενημερωθεί ο Αλέξης Τσίπρας για τις επαφές του Γ. Βαρουφάκη με τον πρόεδρο του Eurogroup, J. Dijsselbloem, αλλά και να αποτιμηθεί το σύνολο της παρουσίας του Ολλανδού αξιωματούχου στην Αθήνα.
Παρών στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν επίσης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, ενώ συμμετείχε όλο το οικονομικό επιτελείο.
"Η Ελλάδα δεν θα συνεργαστεί με την τρόικα και δεν επιθυμεί παράταση του ισχύοντος προγράμματος", δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών, κατά την κοινή συνέντευξή του με τον πρόεδρο του Eurogroup.

(Πρώτη ενημέρωση: Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, ώρα 20:59)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης