Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επικοινωνία Γ. Βαρουφάκη με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ - Φέρεται να ζήτησε την υποστήριξη του

tags :
Επικοινωνία Γ. Βαρουφάκη με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ - Φέρεται να ζήτησε την υποστήριξη του
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε τη συνομιλία αλλά δεν θέλησε να σχολιάσει την τηλεφωνική επικοινωνία
Την υποστήριξη του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Jack Lew φέρεται να ζήτησε ο Έλληνας υπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA.
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε τη συνομιλία αλλά δεν θέλησε να σχολιάσει την τηλεφωνική επικοινωνία, όπως μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου.
Χτες πάντως ο έλληνας Υπουργός Οικονομικών, απέδωσε την λάθος εντύπωση που δημιουργήθηκε όσον αφορά την παρεξήγηση με τον J. Dijsselbloem τον επικεφαλής του Eurogroup, στην λανθασμένη μετάφραση.
Μιλώντας στην εκπομπή του BBC2, ο κ. Βαρουφάκης επέμεινε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει με τους θεσμούς της Τρόικας και όχι τους υπαλλήλους.
Στη συνέντευξη κατά τη διάρκεια της οποίας δεν έλειψε η ένταση με τον υπουργό Οικονομικών να φτάνει στο σημείο να ζητήσει από την οικοδέσποινα Emily Maitlis να σταματήσει να τον διακόπτει «αγενώς» ενώ κατηγόρησε και τους ρεπόρτερ του βρετανικού καναλιού στην Αθήνα ότι μετέφεραν ανακριβές ρεπορτάζ στο Λονδίνο, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ και κάθε κράτος μέλος της ΕΕ αλλά η τρόικα έχει δύο επίπεδα:
το ένα το θεσμικό με το οποίο είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να διαπραγματευτούμε και το δεύτερο των υπαλλήλων που «είναι καλοί άνθρωποι και δεν έχω τίποτα μαζί τους» αλλά ζητούσαν την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχοντας αριθμούς για ένα ανεφάρμοστο πρόγραμμα που δεν παράγει αποτελέσματα.
To ΒΒC ρώτησε τον έλληνα ΥΠΟΙΚ για το αν θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε ότι θέλουμε να τις συνεχίσουμε και να τις εμβαθύνουμε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης