Οικονομία

Οι υπαινιγμοί του Dijsselbloem: Στις διαπραγματεύσεις ο Βαρουφάκης ή έπαιζε πόκερ, ή υποτίμησε την κατάσταση της Ελλάδας

Οι υπαινιγμοί του Dijsselbloem: Στις διαπραγματεύσεις ο Βαρουφάκης ή έπαιζε πόκερ, ή υποτίμησε την κατάσταση της Ελλάδας
«Tις τελευταίες εβδομάδες η Ελλάδα και οι άλλες 18 χώρες του ευρώ έπαιζαν ένα παιχνίδι πόκερ κατά τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος»
«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, είτε έπαιζε πόκερ μπλοφάροντας, είτε υποτίμησε πόσο άσχημη ήταν η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem, ερωτηθείς να περιγράψει την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.
«Tις τελευταίες εβδομάδες η Ελλάδα και οι άλλες 18 χώρες του ευρώ έπαιζαν ένα παιχνίδι πόκερ κατά τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος», δήλωσε ο Jeroen Dijsselbloem, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΝΡ σε τηλεγράφημα με τίτλο «Οι Έλληνες έπαιζαν πόκερ με την Ευρωζώνη».
Ο Dijsselbloem, μιλώντας στην εκπομπή De Wereld Draait Door του τηλεοπτικού σταθμού VARA, ανέφερε επίσης ότι η κατάσταση έμοιαζε με δύο αυτοκίνητα τα οποία κατευθύνονταν αστραπιαία το ένα προς το άλλο, για να δουν ποιος θα στρίψει πρώτος το τιμόνι, προκειμένου να σώσει τον εαυτό του.
«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, είτε έπαιζε πόκερ με μπλόφα είτε υποτίμησε πόσο άσχημη ήταν η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα», επανέλαβε ο Dijsselbloem.
«Δεν υπήρχαν χρήματα στο ταμείο και άρα χρειάζονταν βοήθεια.
Δεν ήθελαν πλέον δάνεια, επειδή είχαν πάρει ήδη πάρα πολλά, αλλά είχαν κατά μέσο όρο 32 χρόνια για την αποπληρωμή των δανείων.
Νομίζω ότι δεν ήξεραν ακριβώς πόσο άσχημα τα πήγαινε το ελληνικό δημόσιο και πόσο το βουνό του χρέους είχε επεκταθεί», εξήγησε.
Ο Dijsselbloem σχολίασε επίσης εν συντομία την πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Γ. Βαρουφάκη.
Ο Dijsselbloem παραδέχθηκε ότι στο τέλος ψιθύρισε στον Γ. Βαρουφάκη ότι με την τελευταία του δήλωση είχε πνίξει την τρόικα.
«Του είπα ότι αυτό δεν ήταν συνετό.
Ο Βαρουφάκης επιτέθηκε σημαντικά στους θεσμούς, το οποίο θεωρώ ανοησία, επειδή δουλεύουν για τους πολιτικούς.
Κατά συνέπεια, εάν θέλεις να κατηγορήσεις αυτούς τους θεσμούς, γνωρίζεις ότι πρέπει να απευθυνθείς σε εμάς», σημείωσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης