Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αλαλούμ με το Eurogroup της 9ης Μαρτίου - Διαψεύδεται πως θα συζητηθεί το νέο δάνειο προς την Ελλάδα

Αλαλούμ με το Eurogroup της 9ης Μαρτίου - Διαψεύδεται πως θα συζητηθεί το νέο δάνειο προς την Ελλάδα
Ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι καθιστούν σχεδόν βέβαιη την παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.
(upd) Αλαλούμ επικρατεί στην Κομισιόν ενόψει του Eurogroup της 9ης Μαρτίου, καθώς παρά τις αρχικές διαρροές, εντέλει διαψεύδεται πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν το ενδεχόμενο παροχής νέου δανείου προς την Ελλάδα.
«Το σχέδιο παροχής τρίτου δανείου προς την Ελλάδα δεν αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup» σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του J. Dijsselbloem.
Ωστόσο, νωρίτερα, πηγές προσκείμενες στον επικεφαλής του Eurogroup είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξέτασης της πιθανότητας παροχής νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.
Ειδικότερα, oι συγκεκριμένες πηγές επισήμαναν πως στην επόμενη συνεδρίαση, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 9 Μαρτίου, ενδέχεται να συζητηθεί η πιθανότητα νέου δανείου προς την Ελλάδα.
Άλλωστε, τις τελευταίες ημέρες ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι καθιστούν σχεδόν βέβαιη την παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.
Ενδεικτικά, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Luis de Guindos, με σημερινή του παρέμβαση, επισήμανε πως η Ευρωζώνη εξετάζει το ενδεχόμενο για τρίτο πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα, που θα ανέρχεται σε 30 με 50 δισ. ευρώ.
Μάλιστα σημείωσε ότι η νέα συμφωνία διάσωσης θα περιείχε πιο ευέλικτους όρους για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον Guindos δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική λύση για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης