Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διαψεύδουν τα σενάρια για τρίτο δάνειο της Ελλάδας Merkel, Juncker - H τρόικα θα συνεχίσει την αξιολόγηση του προγράμματος

tags :
Διαψεύδουν τα σενάρια για τρίτο δάνειο της Ελλάδας Merkel, Juncker - H τρόικα θα συνεχίσει την αξιολόγηση του προγράμματος
Ελλάδα, Ουκρανία και ευρωζώνη βρέθηκαν ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης Merkel - Juncker
(upd4)Διαψεύδουν κατηγορηματικά τα σενάρια περί ανάγκης ενός νέου, τρίτου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel και ο πρόεδρος της Κομισιόν, J. C. Juncker.
Δεν τίθεται θέμα παροχής τρίτου δανείου προς την Ελλάδα, ξεκαθάρισαν Merkel και Juncker, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν από τις Βρυξέλλες.
"Πρέπει να εφαρμοστεί τώρα η συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα", τόνισε η Α. Μerkel, καθιστώντας σαφές πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
"Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να ολοκληρωθεί το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας", πρόσθεσε.
Ερωτηθείσα συγκεκριμένα για το εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης, η Merkel εξήγησε:
"Είμαστε απασχολημένοι με το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.
Προσπαθούμε όλοι για την επιτυχή ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος".
Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να διασφαλίσυομε ότι το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας θα πετύχει, επανέλαβε, λαμβάνοντας σαφείς αποστάσεις από τη συζήτηση για νέο, τρίτο δάνειο προς την Ελλάδα.
"Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας θα είναι επιτυχημένο.
Το γερμανικό κοινοβούλιο το ψήφισε και η τρόικα θα συνεχίσει την αξιολόγηση" τόνισε η Merkel, επαναφέροντας στο προσκήνιο τον όρο τρόικα, τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει καν να ακούει.
Είναι πολύ πρόωρο να μιλήσουμε για τρίτο πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα, τόνισε, λαμβάνοντας τον λόγο, ο J. C. Juncker.
Να σημειωθεί εδώ πως πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη της Merkel στην Κομισιόν, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος Juncker. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης