Τελευταία Νέα
Οικονομία

Jaeger (Γερμανία): Δεν τίθεται θέμα τρίτου δανείου για την Ελλάδα - Καμία συζήτηση στο Eurogroup στις 9 Μαρτίου

Jaeger (Γερμανία): Δεν τίθεται θέμα τρίτου δανείου για την Ελλάδα - Καμία συζήτηση στο Eurogroup στις 9 Μαρτίου
Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δηλώνει άγνοια για τα σενάρια περί ανάγκης τρίτου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα, ύψους από 30 έως 50 δισ.
Δεν τίθεται θέμα νέου, τρίτου δανείου για την Ελλάδα, διαμηνύει το Βερολίνο, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας 9 Μαρτίου.
"Το Eurogroup της Δευτέρας δεν θα συζητήσει το ενδεχόμενο παροχής ενός τρίτου δανείου για την Ελλάδα", δήλωσε ο M. Jaeger, ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, W. Schaeuble.
Ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δηλώνει πλήρη άγνοια για τα σενάρια που κυκλοφορούν περί ανάγκης τρίτου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα, ύψους από 30 έως 50 δισ. ευρώ.
Στο μεταξύ, σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, επιμένει ότι θα υπάρξει ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Luis de Guindos.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το τρίτο πρόγραμμα θα προσέφερε χρηματοδότηση υπό συμφέρουσες συνθήκες, όμως παράλληλα θα περιελάμβανε και μια σειρά από όρους που θα έπρεπε να τηρήσει η Ελλάδα, οι οποίοι θα επικεντρώνοντας σε ένα μνημόνιο κατανόησης.
Ακόμη ο Luis de Guindos σημείωσε ότι ως μέλος του Eurogroup στόχος του είναι να δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο ώστε η Ελλάδα να αφήσει πίσω τα προβλήματά της και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση τόσο από οικονομικής απόψεως όσο και ως μέλους της Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης