Τελευταία Νέα
Οικονομία

H στήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα στο επίκεντρο της συνάντησης Φέσσα (ΣΕΒ) - Katainen

H στήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα στο επίκεντρο της συνάντησης Φέσσα (ΣΕΒ) - Katainen
O Πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τους αντιπροέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jyrki Katainen και Valdis Dombrovskis
Η πρόσβαση στη χρηματοδότηση του ελληνικού ιδιωτικού τομέα και η αξιοποίηση του πακέτου Γιουνκέρ, του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις/EFSI, με στόχο την ενίσχυση των επενδύσεων και την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας ήταν ο στόχος της παρέμβασης του ΣΕΒ, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΔΣ του Συνδέσμου, το διήμερο 25 και 26 Μαρτίου.
Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας στη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jyrki Katainen, αρμόδιο για την Απασχόληση, Ανάπτυξη, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα, χρειάζονται «ειδικοί όροι» για την ελληνική περίπτωση, αφού το λεγόμενο «country risk-κίνδυνος της χώρας» καθιστά την Ελλάδα μη επιλέξιμη από τα ιδιωτικά κεφάλαια, ανεξάρτητα από την ελκυστικότητα του έργου που προτείνεται προς χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα η χώρα μας να κινδυνεύει να μην είναι σήμερα σε θέση να επωφεληθεί από το πακέτο Γιουνκέρ.
Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του ΣΕΒ στην πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Επίτροπο Katainen υποστήριξαν πως πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στη στήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων. Όπως τονίστηκε, η ελληνική πρόταση επενδύσεων προς χρηματοδότηση από το EFSI για να επιτύχει οφείλει να μετατοπιστεί από τη «γνωστή συνταγή» της χρηματοδότησης και μόνο έργων υποδομής του δημοσίου τομέα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης συνολικά της παραγωγικής βάσης της χώρας, ώστε να υπάρξει ουσιαστική επίπτωση στην επιχειρηματικότητα και στην ανάπτυξη.
Ο ΣΕΒ, όπως τόνισε χαρακτηριστικά στους συνομιλητές του ο κ. Φέσσας σε συνεργασία με τα μέλη του έχει επεξεργαστεί κατάλογο επενδύσεων, όπου περιλαμβάνονται, προτάσεις για την υποστήριξη μεγάλης έκτασης βιομηχανικών επενδύσεων, επενδύσεων στον τομέα των δικτύων και των υποδομών, των ενεργειακών επενδύσεων όπως οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών, έργων στον τομέα των logistics, επενδύσεων σε ευρυζωνικά δίκτυα, όπως στο δίκτυο οπτικών ινών, κ.α.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο κ. Valdis Dombrovskis, αρμόδιο για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ δεσμεύτηκε να θέσει τις δυνάμεις της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην υπηρεσία Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την υποστήριξη του σχεδιασμού και της υλοποίησης ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με αιχμή τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση επενδύσεων.
Οι συναντήσεις της Διοίκησης του ΣΕΒ με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ολοκληρώθηκαν με τον κ. Dominique Ristori, Γενικό Διευθυντή Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τον οποίο έγινε μια γόνιμη και σε βάθος συζήτηση σχετικά με την Ενεργειακή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης