Τελευταία Νέα
Οικονομία

Οι μισοί σύμβουλοι της Δούρου αποχώρησαν… Είπαν «όχι» στη μεταφορά 80 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια στα κρατικά ταμεία

Οι μισοί σύμβουλοι της Δούρου αποχώρησαν… Είπαν «όχι» στη μεταφορά 80 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια στα κρατικά ταμεία
Προτίμησαν να αποχωρήσουν από το να καταψηφίσουν
Με λιγότερους από τους μισούς Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξής της, αφού οι υπόλοιποι είχαν σταδιακά αποχωρήσει, ενέκρινε χθες η Ρένα Δούρου τη μεταφορά των αποθεματικών της Περιφέρειας Αττικής στην Τράπεζα της Ελλάδος με μηδενικό επιτόκιο, έως ότου μετατραπούν σε repos.
Μάλιστα μεταξύ των παρευρισκομένων, τρεις Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξής της (Άννα Βασιλάκη, Φλωρεντία Νικολιδάκη, Ασημάκης Μαντάς) και η εκπρόσωπος της παράταξης των ΑΝΕΛ ψήφισαν λευκό.
Πρόκειται για 343 εκατ. ευρώ, από τα οποία δεν έμαθε κανένας χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο πόσα θα μεταφερθούν ή έχουν ήδη μεταφερθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, για να αντιμετωπίσει η χώρα τις δανειακές της υποχρεώσεις. Το ερώτημα μήπως τα χρήματα έχουν ήδη μεταφερθεί έθεσε ο πρώην Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ενώ μεγάλος αριθμός Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης Δούρου αποχώρησε σταδιακά για να μην αναγκασθεί να πάρει θέση και εκθέσει εκ νέου την παράταξη, μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε με την αρνητική ψήφο μερικών εξ αυτών όταν επικυρώθηκε η παραχώρηση σε ιδιώτη των «Αστεριών Γλυφάδας».
Το θέμα έφερε χθες η πλειοψηφούσα παράταξη με τη μορφή κατεπείγοντος, επιδιώκοντας να αποσπάσει -χωρίς πολύ θόρυβο- τη θετική ψήφο της πλειοψηφούσας παράταξης. Όμως οι έντονες αντιδράσεις της παράταξης Σγουρού, Κουμουτσάκο, του ΚΚΕ και της Δέσποινας Κουτσούμπα από την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή ώθησαν τον πρόεδρο να αποφασίσει τελικά συζήτηση του θέματος μετά τα υπόλοιπα θέματα, σε μια πολύωρη -όπως εξελίχθηκε- συνεδρίαση.
Το αρχικό επιχείρημα του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Χρήστου Καραμάνου ήταν ότι η Περιφέρεια παίρνει τα χρήματα από διάσπαρτους λογαριασμούς και τα βάζει στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου σε ένα 20ημερο, στη συνέχεια, να επενδυθούν σε repos για καλύτερες αποδόσεις.
Μάλιστα, όπως είπε η κ. Δούρου, «ζητάμε το άνοιγμα ενός λογαριασμού σε μια τράπεζα που δεν έχει παίξει το ρόλο που έχουν παίξει άλλες τράπεζες».
Και απαίτησε να της ζητήσουν προσωπικά συγγνώμη, όλοι όσοι είχαν πριν μιλήσει, οι οποίοι εξέφρασαν φόβους για χρήση των χρημάτων της Περιφέρειας για να καλυφθούν οι δανειακές ανάγκες και για απώλεια των αποθεματικών της Περιφέρειας Αττικής.
Σημειώνεται ότι τα αποθεματικά αυτά προορίζονταν για έργα δημοσίου συμφέροντος (σχολεία και θέρμανσή τους, βρεφονηπιακούς σταθμούς, αντιπλημμυρικά έργα, δρόμοι κ.α.) και κοινωφελείς δράσεις, όπως το πολύ-διαφημιζόμενο πρόγραμμα ηλεκτροδότησης νοικοκυριών, συσσίτια, ξενώνες αστέγων κ.α…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης