Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στο απυρόβλητο «κανονιέρηδες» επιχειρηματίες... και τα έφαγαν και δεν πληρώνουν

Στο απυρόβλητο «κανονιέρηδες» επιχειρηματίες... και τα έφαγαν και δεν πληρώνουν
Φάκελοι των οφειλετών με χρέη που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα
Σε καθεστώς ασυλίας οι μεγάλο - οφειλέτες των τραπεζών ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τους «μικρούς» οι οποίοι βρίσκονται σχεδόν καθημερινά στο στόχαστρο των εισπρακτικών εταιρειών.
«Κυνηγήστε λίγα από τους πολλούς».
Με το σύνθημα αυτό οι εισπρακτικές εταιρείας προσπαθούν να συγκεντρώσουν λεφτά από δανειολήπτες που χρωστάνε δόσεις στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων.
Το προσωπικό των εταιρειών είναι οι σύγχρονοι Είλωτες αφού η καθαρή αμοιβή τους δεν ξεπερνά τα 400 ευρώ το μήνα με οκτάωρη απασχόληση.
Με τις «απόχες» το προσωπικό …ψαρεύει το μικρό ψαράκι ενώ το μεγάλο κολυμπάει πιο πέρα ανενόχλητο.
Το bankingnews gr με την έρευνα που έκανε διαπίστωσε ότι φάκελοι των οφειλετών με χρέη που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.
Οι «καυτοί» και κατακόκκινοι φάκελοι δεν ακολουθούν την ίδια πορεία με το φάκελο που έχει ως περιεχόμενο μια οφειλή 20.000 ευρώ.
Στην περίπτωση του «μικρού» οφειλέτη τα πράγματα φθάνουν στα άκρα και οι νομικές διαδικασίες προχωρούν άμεσα και γρήγορα

Τι συμβαίνει;

Ο «καρχαρίας» δανειολήπτης που δεν πληρώνει τις δόσεις των προσωπικών του δανείων αλλά και της επιχείρησης , δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας;
Ο «μικρός» οφειλέτης θα βρεθεί πολύ εύκολα και με το πάτημα ενός πλήκτρου θα εμφανισθεί το όνομα του στη οθόνη του Η/Υ.
Αντίθετα το ονοματεπώνυμο του «καρχαρία» όσο και να «βαράς» τα πλήκτρα , αναζήτηση δεν έχει αποτέλεσμα αφού ο φάκελος είναι ανύπαρκτος και το σύστημα δεν έχει ενημερωθεί.
«Δεν μας έχουν στείλει τους ακόμη τους φακέλους ακόμη λέει ο εξειδικευμένος άνθρωπος στις αναζητήσεις. Από τον περασμένο Νοέμβριο είναι σε εξέλιξη η μεταφορά των δεδομένων από τις τράπεζες σε έναν … ηλεκτρονικό τερματικό σταθμό του Τειρεσία Τραπεζικά Συστήματα Πληροφοριών.
Όμως η Τράπεζα της Ελλάδος λειτουργεί ως ενδιάμεσος σταθμός που παρακολουθεί για καλό και για κακό του ..βιοπαλαιστή – «καρχαρία» επιχειρηματία που δεν κατάφερε από κακοτυχία και όχι από διάθεση να πληρώσει τη μηνιαία δόση.
Ο άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τη διαδικασία υποστηρίζει ότι τα τρέχοντα θέματα είναι αρκετά σοβαρά και τις περισσότερες φορές η ενημέρωση φθάνει άμεσα στο γραφείο του διοικητή κ. Γιάννη Στουρνάρα.
Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδος και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εφαρμόζει πλήρως το νέο και αυστηρό καθεστώς χρηματοδότησης. Ωστόσο τα …δίχτυα και πάλι δεν πιάνουν τους μεγάλο οφειλέτες
Το bankingnews gr έχει στη διάθεση του φάκελο επιχειρηματία δανειολήπτη, ο οποίος όχι μόνο δεν πληρώνει τα προηγούμενα δάνεια του, έχει τη δύναμη να χρηματοδοτείται και την ίδια στιγμή εμφανίζεται ότι όλα τα δάνεια του είναι υπό έλεγχο.
Το κυριότερο είναι ότι οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας λένε καθαρά προς τις κρατικές φορολογικές Αρχές, ότι δεν έχω καμία διάθεση να πληρώσω φόρους.
Δεν είναι ο μόνος, αυτό κάνουν αρκετοί επιχειρηματίες που έφτιαξαν ότι έφτιαξαν με τα λεφτά των άλλων.
Είναι δυνατό μια εταιρεία να έχει δανειστεί 40 φορές τα ίδια της κεφάλαια;
Σε ποια χώρα μπορεί να συμβαίνουν αυτά;
Ποια Ελλάδα προστατεύεται και ποια Ελλάδα τιμωρείται;

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης