Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θα πραγματοποιηθεί τελικά αύριο το Euro Working Group για την Ελλάδα - Θα συζητηθεί η μέχρι τώρα πρόοδος των διαπραγματεύσεων

Θα πραγματοποιηθεί τελικά αύριο το Euro Working Group για την Ελλάδα - Θα συζητηθεί η μέχρι τώρα πρόοδος των διαπραγματεύσεων
Η συλλογή στοιχείων από τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζεται από την Αθήνα
Θα πραγματοποιηθεί τελικά αύριο το Euro Working Group με βασικό θέμα τις εξελίξεις αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Brussels Group και θεσμών, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.bankingnews.gr, αύριο θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των εμπειρογνομώνων των Υπουργείων Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης, όπου και θα συζητηθεί η μέχρι τώρα πρόοδος των διαπραγματεύσεων.
Στο μεταξύ, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 13:00, ανανεώνοντας το ραντεβού για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εξαιτίας της αργίας του Καθολικού Πάσχα το οποίο είναι την προσεχή Κυριακή, 5 Απριλίου 2015.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι συνεδριάσεις του Brussels Group έγιναν σε πολύ καλό κλίμα με αμοιβαία βούληση για την επίτευξη συμφωνίας.
Ειδικότερα, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι οι Έλληνες εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκτενώς τη λίστα μεταρρυθμίσεων που ετοίμασε η ελληνική κυβέρνηση καθώς και τη λεπτομερή τεκμηρίωσή τους.
Έδωσαν επίσης στους εκπροσώπους των θεσμών απαντήσεις σε διευκρινιστικές ερωτήσεις επί των ελληνικών προτάσεων.
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην εντατικοποίηση της διαδικασίας άντλησης στοιχείων (fact finding) που εκτυλίσσεται στην Αθήνα.
Η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη βούληση της να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τους θεσμούς, στη βάση ενός πλαισίου που δεν θα εμπεριέχει υφεσιακά μέτρα, αλλά θα διασφαλίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας, κατέληξαν οι πηγές της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα επιστρέφει στην Αθήνα, ώστε να προετοιμαστεί για την επόμενη εβδομάδα, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποια ζητήματα των διαπραγματεύσεων έχουν κλείσει.
Η συλλογή στοιχείων από τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζεται από την Αθήνα.
Εν τω μεταξύ, δεν βλέπει λύση για την Ελλάδα πριν το Πάσχα ο Donald Tusk, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ο Tusk έκανε λόγο για πιθανή συμφωνία με την Ελλάδα στα τέλη Απριλίου και πάντως όχι πριν το Πάσχα.

Κομισιόν: Δεν υπάρχει συμφωνία με την Ελλάδα - Η «μπάλα» βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο

Δεν υπάρχει συμφωνία με τγην Ελλάδα, δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, M. Andreeva, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ελληνική αποστολή και το Brussels Group.
Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι συζητήσεις με την ελληνική πλευρά ήταν εποικοδομητικές.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk δήλωσε ότι η συμφωνία είναι πιθανή στα τέλη Απριλίου και όχι πριν το Πάσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης