Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δ. Στρατούλης: Θα κάνουμε μεταρρυθμίσεις για το λαό, όχι για τις ΗΠΑ και την Γερμανία

tags :
Δ. Στρατούλης: Θα κάνουμε μεταρρυθμίσεις για το λαό, όχι για τις ΗΠΑ και την Γερμανία
"Δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τις μειωμένες συνταξιοδοτήσεις", τονίζει ο κ. Στρατούλης
«Η Ελλάδα δεν θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις που θέλουν οι Η.Π.Α. και η Γερμανία, αλλά αυτές που θέλει ο ελληνικός λαός», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου.
Ο κ. Στρατούλης αναφέρθηκε στις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης τονίζοντας ότι «αποτελούν Σινικά Τείχη απροσπέλαστα», προσθέτοντας πως «Η Γερμανία με πολιτικές ρήξης οδήγησε την Ευρώπη σε δυο Παγκόσμιους πόλεμους. Δεν θα φτάσουμε στο αμήν για να καταστραφεί η Ευρωζώνη. Θα υπάρξει συμβιβασμός».
Μιλώντας με σκληρά λόγια τόνισε πως η Ελλάδα δέχεται «ομοβροντία πιέσεων και εκβιασμών από τους δανειστές, όμως υπάρχουν τα διαπραγματευτικά μας εργαλεία και ένα από αυτά είναι η γεωπολιτική μας θέση».
Ο ίδιος τοποθετήθηκε για το ενδεχόμενο εκλογών τονίζοντας πως είναι κατηγορηματικά αντίθετος, ενώ επιβεβαίωσε ότι μελετάται το ενδεχόμενο να μπουν τέλη για την ενίσχυση του ασφαλιστικού.
Τέλος, αναφερόμενος στα σενάρια που κάνουν λόγο για πληρωμή μισθών και συντάξεων με ομόλογα (IOU), είπε πως αυτά είναι «βλακείες» και ότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά και ο λαός δεν θα μείνει ξεκρέμαστος.

"Δεν θα μειώσουμε συντάξεις"

«Η κυβέρνησή μας έχει δεσμευτεί ότι δεν θα θίξει θεμελιωμένα, κατοχυρωμένα δικαιώματα εργαζόμενων γυναικών με ανήλικα παιδιά, ατόμων με αναπηρία, εργαζομένων σε βαρέα ανθυγιεινά και ασφαλισμένων πριν από το 1983», δήλωσε στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

«Εχω υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τις μειωμένες συνταξιοδοτήσεις, καθώς βρισκόμαστε στον μέσο ευρωπαϊκό όρο.
Εξάλλου, από το στοιχεία του Ηλιος προκύπτει ότι μόνο το 11% των συντάξεων γήρατος είναι οι λεγόμενες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Ο ελληνικός λαός δεν μας ψήφισε για να αυξήσουμε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
Δεν έχουμε εντολή να βάλουμε το κεφάλι των ανθρώπων που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης στη λαιμητόμο. Αυτές οι πολιτικές ήταν στην ατζέντα των προηγούμενων κυβερνήσεων και από τις 25 Ιανουαρίου έχουν μπει στο χρονοντούλαπο.
Αυτό που θα κάνουμε άμεσα - και φυσικά δεν είχε γίνει από τις μνημονιακές κυβερνήσεις - είναι να περιορίσουμε τις προκλητικές εθελούσιες εξόδους σε τράπεζες ή ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ, οι οποίες οδήγησαν σε μαύρες τρύπες στα ασφαλιστικά ταμεία.
Προς αυτή την κατεύθυνση έχω δώσει εντολή να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες οικονομικές μελέτες, έτσι ώστε να καταγραφούν οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των τραπεζών και να αποδοθούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα χρήματα που προβλέπει ο νόμος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης