Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πόσα πληρώνει η Ελλάδα για τις συναντήσεις σε ξενοδοχεία με την Τρόικα; - Περίπου 45 χιλιάδες ευρώ

Πόσα πληρώνει η Ελλάδα για τις συναντήσεις σε ξενοδοχεία με την Τρόικα; - Περίπου 45 χιλιάδες ευρώ
Ουρές σχηματίζουν οι Σύμβουλοι, στο πεζοδρόμιο οι καθαρίστριες
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ... Γράμμα κενό περιεχομένου θα παραμείνει - όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις - η εξαγγελία της κυβέρνησης για δραστικό περιορισμό του αριθμού των Συμβούλων στα Υπουργεία και γενικότερα των εξόδων του κράτους.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, μόνο η ενοικίαση αιθουσών και… υπογείων ξενοδοχείων για τις συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών με τα στελέχη της ελληνικής αντιπροσωπείας, κόστισε 45.000 ευρώ στον προϋπολογισμό.
Σε μια περίοδο που το ελληνικό δημόσιο μετράει τα… ρέστα του και ξύνει τον πάτο του βαρελιού για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις στο τέλος Απριλίου, το υπουργείο Οικονομικών εξοικονομεί με ευκολία κονδύλια για την τήρηση προεκλογικών δεσμεύσεων επικοινωνιακού χαρακτήρα.
Η αλλαγή του μοντέλου των συζητήσεων με τους πιστωτές θα μας στοιχίσει κάτι παραπάνω καθώς οι χώροι συνάντησης εκτός υπουργείων, με προτίμηση σε μεγάλα ξενοδοχεία έχουν τσουχτερές χρεώσεις.
Αντί να ακολουθηθεί ο συνήθης τρόπος πραγματοποίησης των διαβουλεύσεων στο… φυσικό τους περιβάλλον προτιμήθηκαν τα ακριβά σαλόνια για χάρην της σημειολογίας.
Αλλά και στο θέμα των συμβούλων άλλα μαρτυρούν τα γεγονότα.
Μέρα με την μέρα πολλά Υπουργεία και Αρχές αυξάνουν τον αριθμό των «ειδικών» που καλούνται να βγάλουν την χώρα από την κρίση.
Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η πρόσληψη 15 «εμπειρογνωμόνων» στην Επιτροπή για τη Διαφάνεια, τη στιγμή που η κυβέρνηση δια στόματος αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα έκανε λόγο για μείωση του κυβερνητικού σχήματος με στόχο την εξοικονόμηση πόρων 50 εκατ. ευρώ.
Από αυτούς τους πόρους υποτίθεται ότι θα χρηματοδοτηθεί και η πρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών, οι οποίες για την ώρα, παραμένουν στο πεζοδρόμιο της Καραγεώργη Σερβίας 10.

Στο Παρίσι

Και ενώ αυτά συμβαίνουν εντός, εκτός της χώρας και δη στον… Σηκουάνα οι συζητήσεις με τους δανειστές βαδίζουν με κομμένη την ανάσα με το οικονομικό επιτελείο να τεκμηριώνει τις θέσεις του για τις μεταρρυθμίσεις και να περιμένει στο ακουστικό για τις απαντήσεις των Θεσμών απέναντι σε αυτές. Σε αυτό το τριήμερο παρατηρήθηκε σύγκλιση στο δημοσιονομικό πεδίο και τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ αντιθέτως αμείωτη παραμένει η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά ζητήματα.
Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, προκειμένου οι εκπρόσωποι των πιστωτών να διαμορφώσουν μια συνοπτική έκθεση προόδου, η οποία θα αναλυθεί αύριο από τους τεχνοκράτες της ευρωζώνης στο Euro Working Group και εν συνεχεία θα εξεταστεί την Παρασκευή από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης στην άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup.
Ωστόσο, κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη δεν περιμένει αποφάσεις για τη χώρα μας στις 24 Απριλίου, με αποτέλεσμα να φαίνεται πως η αγωνία παρατείνεται ως το Eurogroup της 11ης Μαΐου.
Οι χθεσινές συζητήσεις στο Brussels Group επικεντρώθηκαν στο χρέος και τα φορολογικά.

Μάριος Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:12 20 Απριλίου του 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης