Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διαψεύδει τα σενάρια περί διπλού νομίσματος το γερμανικό ΥΠΟΙΚ - «Εκτός συζήτησης τέτοιες επιλογές»

Διαψεύδει τα σενάρια περί διπλού νομίσματος το γερμανικό ΥΠΟΙΚ - «Εκτός συζήτησης τέτοιες επιλογές»
Σύμφωνα με πηγές του Schaeuble, ο Wolfgang Schaeuble φέρεται να τάσσεται υπέρ της λύσης του διπλού νομίσματος
Το δημοσίευμα του Bloomberg περί διπλού νομίσματος για την Ελλάδα διέψευσε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.
Ειδικότερα, το γερμανικό υπουργείο κατέστησε σαφές πως το σενάριο διπλού νομίσματος είναι εκτός των συζητήσεων.
Παράλληλα, αναφερόμενο στο επίμαχο δημοσίευμα του Bloomberg, στο οποίο ο Wolfgang Schaeuble φέρεται να τάσσεται υπέρ της λύσης του διπλού νομίσματος, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για ανακριβή αναφορά.
Ας σημειωθεί πως σύμφωνα με πηγής του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έριξε στο τραπέζι την ιδέα κατά τη διάρκεια ιδιωτικής συνάντησης, χωρίς να την υιοθετεί.
Ο Schaeuble επικαλέστηκε το παράδειγμα του Μαυροβουνίου, το οποίο χρησιμοποιεί το ευρώ, αλλά δεν είναι μέλος της ευρωζώνης.
Όπως σχολιάζει το Bloomberg η αναφορά Schaeuble καταδεικνύει ότι κάποιοι στη Γερμανία προετοιμάζονται για τα χειρότερα, όσον αφορά την πορεία της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές, η οποί «σέρνεται» από τον Φεβρουάριο.
Merkel και Schaeuble μπορεί να διαμηνύουν ότι στόχος είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει αποκλείσει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνης, σημειώνει το Bloomberg.
Σημειώνεται ότι τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, όσο και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έχουν αποκλείσει τα σενάρια για διπλό νόμισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης