Τελευταία Νέα
Οικονομία

Watsa (Fairfax): Θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών την ύστατη στιγμή - Αισιόδοξος για την πορεία της Eurobank

Watsa (Fairfax): Θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών την ύστατη στιγμή - Αισιόδοξος για την πορεία της Eurobank
Παρών στη συνάντηση με τον βασικό μέτοχο της Eurobank και της Grivalia ήταν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης
Ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης τόσο προς την Ελλάδα, όσο και προς την Eurobank, δίδει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, Prem Watsa, που βρέθηκε στην Αθήνα και είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα, καθώς και με τις διοικήσεις της Eurobank και της Grivalia.
Σε ό,τι αναφορά τις προοπτικές για τη χώρα, ο Watsa διαβεβαίωσε πως είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα, ενώ εκτίμησε πως σε έναν χρόνο από τώρα, το περιβάλλον θα είναι διαφορετικό.
Στο νέο περιβάλλον η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει σημαντικά, καθώς, όπως τόνισε, η Ελλάδα έχει πλήθος πλεονεκτήματα.
Κατά τον Watsa, μια συμφωνία στη διαπραγμάτευση με τους διεθνείς πιστωτές είναι δυνατή διότι αυτή είναι η μόνη λογική εξέλιξη και τη χρειάζονται και οι δύο πλευρές.
Οι συμφωνίες συχνά ολοκληρώνονται την τελευταία στιγμή, προέβλεψε μάλιστα.

H Εurobank θα έχει εξαιρετική πορεία
Η πορεία της Eurobank θα είναι εξαιρετική, αμέσως μόλις αρθεί η αβεβαιότητα στην ελληνική οικονομία, διαβεβαίωσε ο Prem Watsa.
Αμέσως μετά τις συναντήσεις του με τις διοικήσεις της Eurobank και της Grivalia, ο Prem Watsa ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
Πριν ένα χρόνο επενδύσαμε στην Eurobank. Παρά το γεγονός ότι η τιμή της μετοχής αρχικά αυξήθηκε και κατόπιν μειώθηκε από την εποχή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη της τράπεζας δεν έχουν αλλάξει. Κατά συνέπεια αυξήσαμε τη συμμετοχή μας.
Σύμφωνα με τον Watsa, η Eurobank διαθέτει ικανό management, το οποίο υποστηρίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ και οι τοποθετήσεις των μετόχων έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Οι βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις είτε στις τιμές των μετοχών είτε στην οικονομία, δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας, διαβεβαίωσε επίσης ο ισχυρός άντρας της Fairfax.
Τα πράγματα θα «γυρίσουν», δεν δίστασε μάλιστα να σχολιάσει.
Όπως επίσης τόνισε ο Watsa, η Eurobank είναι η πιο ιδιωτική τράπεζα στην Ελλάδα όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τη φιλοσοφία της και τον τρόπο διοίκησης, ενώ η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη με τον ιδιωτικό χαρακτήρα της τράπεζας.
Σε δύσκολες περιόδους, εκτίμηση επίσης, οι τράπεζες μπορούν να επιλέξουν είτε να μειώσουν δραστικά τις χορηγήσεις τους, είτε να χορηγήσουν δάνεια και να στηρίξουν τους καλούς πελάτες τους.
Αυτό οι πελάτες, δεν θα το ξεχάσουν ποτέ. Αυτό κάνει η Eurobank. Πρέπει να βοηθήσει τους πελάτες, να δώσει κίνητρα στους ανθρώπους της, να δημιουργήσει αξία για τους μετόχους της και στη συνέχεια να επιστρέψει μέρος των κερδών της στην κοινότητα. Είναι μια win-win κατάσταση.

Τσίπρας προς Watsa: Θα υπάρξει συμφωνία με την ΕΕ
Παρών στη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα με τον βασικό μέτοχο της Eurobank και της Grivalia, ήταν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
Η συνάντηση κρίθηκε ιδιαίτερα σημαντική δεδομένης της κρισιμότητας των στιγμών όσον αφορά την πορεία της διαπραγμάτευσης και του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει η οικονομία.
Ο Prem Watsa συναντήθηκε και με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, ενώ αργότερα σήμερα θα μιλήσει σε ομάδα στελεχών της διοίκησης της Eurobank.
To Fairfax συνεχίζει να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, μέσω της επένδυσης στην Eurobank και σήμερα διαμορφώνεται στο 16%-17%.
O Watsa επανέλαβε στον Τσίπρα την πάγια θέση του ότι στηρίζει την εθνική προσπάθεια μέσω της Eurobank, όπου αποτελεί και τον βασικό μέτοχο.
Ο Watsa έλαβε το μήνυμα από τον Τσίπρα ότι θα υπάρξει συμφωνία.
Να σημειωθεί δε ότι ενώ η συνάντηση Τσίπρα - Watsa είχε κλειστεί εδώ και καιρό, η παρουσία της Fairfax στην κρίσιμη αυτή συγκυρία είναι πολύ σημαντική, μια περίοδο όπου υπάρχουν ακόμη και φήμες για χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας.
Ο Watsa παρόλα αυτά δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Eurobank και στην ελληνική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης