Τελευταία Νέα
Οικονομία

Aπαξιώνει την ελληνική προσπάθεια ο Blanchard (ΔΝΤ) - Ανεπαρκείς για να εξασφαλίσουν πλεόνασμα οι προτάσεις της Αθήνας

Aπαξιώνει την ελληνική προσπάθεια ο Blanchard (ΔΝΤ) - Ανεπαρκείς για να εξασφαλίσουν πλεόνασμα οι προτάσεις της Αθήνας
Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι ούτε κατάλληλες, ούτε επαρκείς για τη διασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος το 2015
Aπαξιώνει τις προσπάθειες της Ελλάδας για την επίτευξη συμφωνίας ο Οlivier Blanchard, επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι ούτε κατάλληλες, ούτε επαρκείς για τη διασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος το 2015, δήλωσε σε συνέντευξή του στη γαλλική Les Echos ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.
Κατά τις πληροφορίες, ο Blanchard ανέφερε στη γαλλική εφημερίδα ότι το 2015 η Ελλάδα θα έπρεπε να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα ίσο με 3% του ΑΕΠ, αλλά πλέον αυτός ο στόχος δεν φαίνεται ρεαλιστικός.
Η αναθεώρηση αυτού του πλεονάσματος προς τα κάτω θα οδηγούσε σε νέες χρηματοδοτικές ανάγκες, για τις οποίες η Ελλάδα θα χρειαζόταν και πάλι την στήριξη των Ευρωπαίων. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πετύχει μόνο αν η Ελλάδα παρουσίαζε ένα συνεκτικό πρόγραμμα, σημείωσε ο ίδιος.
«Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις δείχνουν ένα σημαντικό δημοσιονομικό έλλειμμα, χρειαζόμαστε αξιόπιστα μέτρα για να το μετατρέψουμε σε πλεόνασμα και να διατηρήσουμε το πλεόνασμα αυτό στο μέλλον» πρόσθεσε.
«Αυτό απέχει πολύ από την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα», εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης