Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ο λογαριασμός της συμφωνίας και οι απαιτήσεις του ΔΝΤ - Πακέτο μέτρων 7 δισ ζητά το Ταμείο

tags :
Ο λογαριασμός της συμφωνίας και οι απαιτήσεις του ΔΝΤ - Πακέτο μέτρων 7 δισ ζητά το Ταμείο
Οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών έχουν περιοριστεί στις πρόωρες συντάξεις και στον ΦΠΑ
«Αν μιλούσαμε μόνο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα είχαμε κλείσει τη συμφωνία».
Το στίγμα αυτό, σύμφωνα με το Βήμα, το δίνουν κυβερνητικά στελέχη και πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις, γνώστες των προσπαθειών που καταβάλλουν η Κομισιόν και ο πρόεδρός της Ζ.C. Juncker προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα των ελληνικών θέσεων με τους θεσμούς.
Το χάσμα όμως μοιάζει αγεφύρωτο με το ΔΝΤ.
Την ώρα που η Κομισιόν ζητεί δημοσιονομικά μέτρα για το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και το 2016 μεταξύ 4 και 5 δισ. ευρώ (πακέτο το οποίο έχει αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση), το ΔΝΤ θεωρεί ότι τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα έχουν καμία επίπτωση το 2015.
Και έτσι απαιτεί μέτρα ύψους 7 δισ. ευρώ που θα επιβαρύνουν σχεδόν εξ ολοκλήρου τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς.
Μέσα σε αυτό το κλίμα και μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε την Πέμπτη το απόγευμα ο Πρωθυπουργός με την Α. Μerkel και τον F. Hollande εξακολουθεί να μεταδίδει αισιοδοξία ότι μπορεί να φτάσουμε σε συμφωνία, αν όχι την Κυριακή, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην επίσημη ενημέρωση, τότε τη Δευτέρα.
Ο ίδιος μιλώντας πρoς «Το Βήμα» τόνισε ότι οι διαφορές έχουν περιοριστεί στις πρόωρες συντάξεις και στον ΦΠΑ, όπου την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Brussels Group γίνονταν ασκήσεις επί σεναρίων με δύο ή τρεις συντελεστές για την απόδοση του μέτρου, με την ελληνική πλευρά να τοποθετεί στον χαμηλό συντελεστή φάρμακα και τρόφιμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης