Τελευταία Νέα
Οικονομία

Süddeutsche Zeitung: Το «ελληνικό πνεύμα» ήταν πανταχού παρόν στη Δρέσδη - Eνοχλημένος ο Schäuble

Süddeutsche Zeitung: Το «ελληνικό πνεύμα» ήταν πανταχού παρόν στη Δρέσδη - Eνοχλημένος ο Schäuble
O Lew προειδοποίησε του ευρωπαίους να μην υποτιμούν τις συνέπειες ενός Grexit, μίας αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη 
Το «ελληνικό πνεύμα» ήταν πανταχού παρόν στη Δρέσδη» υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung καθώς το ελληνικό ζήτημα απασχόλησε τους G7 παρά τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Schäuble ο οποίος εμφανίστηκε ενοχλημένος από τις πιέσεις του αμερικανού ομολόγου του.
Συγκεκριμένα η εφημερίδα, σχολιάζει τις δηλώσεις Wolfgang Schäuble μετά τη συνάντηση της Δρέσδης, οτι «για την Ελλάδα, δεν έγινε συζήτηση παρά μόνο σε μία συνεδρίαση προς το τέλος, αλλά κι εκεί μόνο για λίγα λεπτά. Παρά τις προσδοκίες ορισμένων μέσων ενημέρωσης, οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στην ατζέντα και όχι στην Ελλάδα».
Όπως υπογραμμίζει η Süddeutsche Zeitung, «ο αμερικανός υπουργός οικονομικών Jack Lew , έχει προφανώς διαφορετική άποψη. Ναι, είπε, στις συνεδριάσεις η Ελλάδα ήταν ζήτημα ελάσσονος σημασίας. Αλλά στις συνομιλίες που έγιναν στο περιθώριο της συνάντησης, αποτελούσε συνεχές θέμα συζήτησης για τους υπουργούς και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Lew προειδοποίησε του ευρωπαίους να μην υποτιμούν τις συνέπειες ενός Grexit, μίας αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Ο αμερικανός υπουργός απηύθυνε έκκληση στα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ να επιδείξουν μεγαλύτερη ευελιξία απέναντι στην Ελλάδα. Παράλληλα ζήτησε περισσότερη κινητικότητα.
«Η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει σκληρές αποφάσεις, ανέφερε. Σε περίπτωση Grexit, η ίδια η χώρα θα υποφέρει περισσότερο από όλους» τόνισε ο Jack Lew.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης