Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαρουφάκης: H κυβέρνηση δεν υπογράφει μια συμφωνία που δήθεν θα λύνει το πρόγραμμα - Θα υπάρχουν χρήματα στα ATM

tags :
Βαρουφάκης: H κυβέρνηση δεν υπογράφει μια συμφωνία που δήθεν θα λύνει το πρόγραμμα - Θα υπάρχουν χρήματα στα ATM
Δεν υπογράφουμε μία συμφωνία η οποία προσποιείται ότι λύνει το πρόβλημα... - Στόχος μας είναι να υπάρξει συμφωνία, πρέπει να βρούμε λύση τη Δευτέρα
Αναντιστοιχία μεταξύ των όσων συμβαίνουν στα Eurogroup και όσων μεταδίδονται από τα μέσα ενημέρωσης κατήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.
Στο Eurogroup γίνεται συλλογική προσπάθεια, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ.
Όπως εξήγησε "καταθέσαμε νέες προτάσεις πάνω στις προτάσεις των δανειστών".
Δεν υπογράφουμε μία συμφωνία η οποία προσποιείται ότι λύνει το πρόβλημα, κατέστησε σαφές ο υπουργός Οικονομικών, για να επαναλάβει πως η πρόταση των δανειστών είναι πρόταση μη λύσης.
Τη Δευτέρα το πρωί θέλουμε μία συζήτηση επί της βιωσιμότητας της λύσης, εξήγησε για να προσθέσει στη συνέχεια πως "εμείς λέμε όχι στο μεταρρυθμιστικό πακέτο επειδή δεν εντάσσεται σε ένα πλαίσιο γενικότερης χρηματοδότησης".
To Eurogroup είναι μία διαδικασία συνεχούς διαπραγμάτευσης, διεμήνυσε ο Γ. Βαρουφάκης.
Ερωτηθείς για το πως είναι η σχέση του με τον Γερμανό ομόλογό του, W. Schaeuble, ο υπουργός χαρακτήρισε "ιδιαίτερα καλή" τη συνεργασία του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.
Θα υπάρχουν χρήματα στα ATMs των ελληνικών τραπεζών, δεσμεύθηκε εν συνεχεία ο υπουργός, για να καταγγείλλει πως οι δανειστές έχουν κλείσει τις ελληνικές τράπεζες μας, προκειμένου να εκβιάσουν ένα "ναι" σε μία πολύ κακή λύση.
Στόχος μας είναι να υπάρξει συμφωνία, πρέπει να βρούμε λύση τη Δευτέρα, επανέλαβε.
Όλους αυτούς τους μήνες καταθέτουμε διαρκώς προτάσεις, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, για να προσθέσει πως η Ευρώπη ξέρει να αποσπάει μία λύση μέσα από τα σαγόνια της αποτυχίας.
Τίποτα δεν έχει λήξει, οι συζητήσεις συνεχίζονται, εξήγησε ο Γ. Βαρουφάκης, για να τονίσει επίσης πως το δημοψήφισμα έχει ενεργοποιήσει τη Ευρώπη για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση.
Η πρόταση των θεσμών υπάρχει ακόμη στο τραπέζι, εξήγησε.
Δεν είχαμε ούτε εντολή για μία μη βιώσιμη λύση, ούτε για ρήξη, γι' αυτό πάμε σε δημοψήφισμα, σημείωσε επίσης ο Γ. Βαρουφάκης.
Είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε σκληρά μέτρα, εφόσον ρυθμιστεί το ζήτημα του χρέους και υπάρχει αναπτυξιακή πρόβλεψη, δεν δίστασε να σχολιάσει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.
Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε ενωμένη τη διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδας και δεσμεύθηκε πως θα παραμείνει στην ίδια διαπραγματευτική γραμμή.
Η Ελλάδα θα είναι και θα παραμείνει στο ευρώ, τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, για να επαναλάβει πως είναι πολύ διαφορετική η κατάσταση στην Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά και πως δεν πρέπει να συνδέονται.
"Η Κύπρος είχε τραπεζική κρίση", ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης