Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η έξοδος από το ευρώ θα μειώσει κατά 50% την αγροτική παραγωγή - Η πείνα και η φτώχεια θα είναι παντού

Η έξοδος από το ευρώ θα μειώσει κατά 50% την αγροτική παραγωγή - Η πείνα και η φτώχεια θα είναι παντού
Οι σκληρές και πικρές αλήθειες του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτου Καραμίχα
«Θα πεινάσει ο ελληνικός λαός αν η χώρα βρεθεί εκτός Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζανέτος Καραμίχας παρουσιάζοντας συντριπτικά στοιχεία τα οποία αποκαλύπτουν ότι η εγχώρια αγροτική οικονομία θα καταρρεύσει και οι πολίτες στη φτώχεια.
Ο κ. Καραμίχας ανέφερε ότι η αγροτική παραγωγή θα μειωθεί κατά 50% καθώς δεν θα έχει πρόσβαση στην αγορά λιπασμάτων από τη νέα καλλιεργητική περίοδος.
Σε ποσοστό 98% ανήλθε η εξάρτηση της χώρας σε λιπάσματα από τις διεθνείς αγορές το 2014 έναντι 90% το 2013 και 74% το 2012.
Σε προϊόντα φυτοπροστασίας η εξάρτηση έφθασε το 94% τη χρονιά που πέρασε.
Η έλλειψη ρευστότητας όμως δημιουργεί τα πρώτα σημαντικά προβλήματα στους αμπελουργούς οι οποίοι δεν είναι σε θέση να προστατέψουν τις καλλιέργειες τους αφού δεν είναι σε θέση να αγοράσουν φυτοφάρμακα.
Οι συνέπειες από την έλλειψη ρευστότητας θα είναι η μείωση της παραγωγής και στην ποιότητα του προϊόντος.
Οι εγχώριες καλλιέργειες απαιτούν πολλαπλασιαστικό υλικό δηλαδή σπόρους καλής ποιότητας οι οποίοι όμως δεν μπορούν να αγοραστούν με κλειστό τραπεζικό σύστημα.
Οι σκληρές και πικρές αλήθειες του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ συμπληρώνονται με τον πακτωλό των χρημάτων που λαμβάνει ο αγροτικός πληθυσμός της χώρας.
Κάθε χρόνο εισρέουν κεφάλαια ύψους 2 δισ ευρώ με τη μορφή άμεσων ενισχύσεων. Ο δεύτερος πυλώνας που είναι ο τομέας των επενδύσεων δίνει 1 δισ ευρώ. Λοιπόν η έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη θα οδηγήσει στην απώλεια 3 δισ. ευρώ από την αγροτική οικονομία.
Η Ελλάδα έχει έλλειμμα σε κρέας , σε γαλακτοκομικά προϊόντα όπως και σε όσπρια. Η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας δεν μπορεί να επιτευχθεί καθώς απαιτούνται ζωοτροφές που δεν καλύπτονται από την εγχώρια αγορά.
Ο Καραμίχας αναφέρθηκε στη συμβολαιακή γεωργία και στη χρηματοδότηση των τραπεζών που συνέβαλλαν στην ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας αλλά δυστυχώς η εφαρμογή των Capital Controls βάζει τέλος στη νέα πρωτοποριακή διαδικασία όπως , ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ.. Ο ίδιος κατηγόρησε τα κυβερνητικά στελέχη για άγνοια και μας οδηγούν στην καταστροφή.
Ο κ. Καραμίχας συμμετείχε σε εκδήλωση κοινωνικών φορέων που υποστήριζαν την παρουσία τη χώρας στην Ευρώπη και δήλωσαν την υποστήριξή στο ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ.
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης ανέφερε ότι στο πάνελ συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων που απασχολούν 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενους που θα οδηγούν στην ανεργία στο ενδεχόμενο που αναδειχθεί το ΟΧΙ την Κυριακή 5 Ιουλίου 20015. Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει 50 χρόνια πίσω .Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός , ο οποίος επισήμανε ότι ο τομέας των οδικών έργων και γενικότερα ο κατασκευαστικός κλάδος θα σβήσει διότι θα χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και ο κ. Γιώργος Προκοπάκης ανέδειξαν την ευθύνη των φορέων έναντι στο επερχόμενο δημοψήφισμα της Κυριακή λέγοντας ΝΑΙ στην Ελλάδα και το Ευρώ.

Νίκος Θεοδωροπούλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης