Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τηλεδιάσκεψη Tusk, Juncker, Dijsselbloem, Draghi για την Ελλάδα - Eurogroup και Σύνοδος στις 7/7 για συμφωνία και λύση στο χρέος

tags :
Τηλεδιάσκεψη Tusk, Juncker, Dijsselbloem, Draghi για την Ελλάδα - Eurogroup και Σύνοδος στις 7/7 για συμφωνία και λύση στο χρέος
Την Τρίτη, 7 Ιουλίου, στις 14:00, ώρα Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα, με τους υπ. Οικονομικών να αναμένουν νέες προτάσεις από την κυβέρνηση 
(upd7)Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη, αποκλειστικά για το ζήτημα της Ελλάδας, πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος της Κομισιόν, J. C. Juncker, o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, D. Tusk, ο διοικητής της ΕΚΤ, Μ. Draghi και ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem, στον απόηχο της σαρωτικής νίκης του Όχι στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. 

Eurogroup και Σύνοδος Κορυφής την Τρίτη 
Την Τρίτη, 7 Ιουλίου, στις 14:00, ώρα Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα, μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να αναμένουν νέες προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση. 
Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συντελεστεί λίγες ώρες πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 ώρα Βρυξελλών την Τρίτη.
Το αντικείμενο του Eurogroup θα εξαρτηθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων το επόμενο 48ωρο, μέσα στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα επιχειρήσει να έχει μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.bankingnews.gr ο Αλέξης Τσίπρας είχε ήδη διατυπώσει αίτημα να υπάρξει Σύνοδος Κορυφής με τους κορυφαίους ηγέτες της Ευρωζώνης.
Αυτό που παρατηρείται την τελευταία ώρα είναι η προσπάθεια της Ελλάδας να επιταχύνει τις εξελίξεις προκειμένου να προλάβει να κλείσει η συμφωνία εντός των επόμενων 48 ωρών.
Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel και ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande θα συναντηθούν αύριο για να συζητήσουν το ελληνικό ζήτημα, χωρίς όμως την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού.
Ο πρωθυπουργός, είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο, νωρίτερα, ο οποίος του δήλωσε ότι επανεξετάζονται τα δεδομένα με βάση το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τα οποία θα συζητηθούν στην αυριανή συνάντησή του με την Angela Merkel.
Στο μεταξύ, άλλες πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ξανανοίξει τους διαύλους επικοινωνίας με την Ευρώπη.
Ωστόσο, με βάση πληροφορίες από γερμανικά μέσα ενημέρωσης η Merkel είναι έτοιμη να εξετάσει το plan b για την Ελλάδα, ενώ υπάρχουν αναφορές ακόμη και για παράλληλο νόμισμα.
Η Γαλλία έχει κρατήσει πιο μετριοπαθή στάση, αλλά η Γερμανία θα παραμείνει στην σκληρή γραμμή.
Μάλιστα προετοιμάζεται νέα πρόταση από τους δανειστές που ανεβάζει τον πήχη των μέτρων και απαιτήσεων.
Στο μεταξύ ο Υπουργός Εσωτερικών Ν. Παππάς, ο Υπουργών Εξωτερικών, Ευ. Τσακαλώτος και ο πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης, θα βρίσκονται αύριο στις Βρυξέλλες, με στόχο εντός 48 ωρών να κλειστεί συμφωνία για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με διαρροές, τηλεδιασκέψεις των τεχνικών κλιμακίων των χωρών μελών της Ευρωζώνης υπήρξαν και τις προηγούμενες ημέρες.
Με την αυριανή όμως τηλεδιάσκεψη επανεκκινούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων, με στόχο να κλείσει η συμφωνία το συντομότερο δυνατό.
Επίσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του προέδρου J. Dijsselbloem, εντός  της εβδομάδας θα συγκληθεί το Συμβούλιο των Υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) για την Ελλάδα.
Το αντικείμενο του Eurogroup θα εξαρτηθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων το επόμενο 48ωρο, μέσα στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα επιχειρήσει να έχει μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Dijsselbloem: Απογοητευτικό για το μέλλον της Ελλάδας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι απογοητευτικό για το μέλλον της Ελλάδας, υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem.
«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σχετίζεται με το μέλλον της Ελλάδας» τόνισε εν συνεχεία, προσθέτοντας ότι η λήψη δύσκολων αποφάσεων και η εφαρμογή σκληρών μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
«Τώρα περιμένουμε πρωτοβουλίες από τις ελληνικές αρχές» κατέληξε ο κ. Dijsselbloem. 

(πρώτη ενημέρωση 5 Ιουνίου 2015, 18:42)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης