Τελευταία Νέα
Οικονομία

Nowotny (EKT): Προτείνει χρηματοδότηση – γέφυρα προς την Ελλάδα έως ότου καθοριστεί το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας

tags :
Nowotny (EKT): Προτείνει χρηματοδότηση – γέφυρα προς την Ελλάδα έως ότου καθοριστεί το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας
"H έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν κινείται προς το συμφέρον των Ελλήνων"
Χρηματοδότηση – γέφυρα έως ότου οριστικοποιηθεί το νέο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας πρότεινε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ewald Nowotny, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
«Πρόκειται για ένα πιθανό σενάριο, το οποίο πρέπει να εξεταστεί» συμπλήρωσε, ο Αυστριακός τραπεζίτης, μιλώντας στην αυστριακή τηλεόραση ORF.
Όπως εξήγησε, έως ότου οριστικοποιηθούν οι όροι του τρίτου προγράμματος βοήθειας, η Ευρωζώνη θα μπορούσε να εξετάσει τη δυνατότητα παροχής μίας έκτακτης χρηματοδότησης, η οποία θα λειτουργήσει ως γέφυρα προς το νέο δάνειο.
Όσον αφορά τις τράπεζες, εξήγησε ότι ενδεχομένως η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών να καθίσταται επαρκής για όλη την εβδομάδα.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, τότε η ΕΚΤ δεν θα δύναται να παράσχει ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες.
Όπως τόνισε εν συνεχεία, η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν κινείται προς το συμφέρον των Ελλήνων, ενώ τέλος, κατέστησε σαφές ότι το δημοψήφισμα δεν συνέβαλε στη διευκόλυνση της διαπραγμάτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης