Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μποτόπουλος (Eπ. Κεφαλαιαγοράς): Ομαλοποιείται η αγορά - Υπάρχει αισιοδοξία για τις επόμενες ημέρες

Μποτόπουλος (Eπ. Κεφαλαιαγοράς): Ομαλοποιείται η αγορά - Υπάρχει αισιοδοξία για τις επόμενες ημέρες
«Είναι σημαντικό για την οικονομία να έχει ένα λειτουργικό Χρηματιστήριο ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών»
Η αγορά δείχνει να ομαλοποιείται μόλις δύο ημέρες μετά το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, υποστήριξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος.
Όπως υπερθεμάτισε, είναι πολύ σημαντικό να λειτουργεί σωστά η χρηματιστηριακή αγορά ενόψει και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Το σημαντικότερο, συνέχισε, είναι ότι το ελληνικό Χρηματιστήριο ξανάνοιξε μετά από ένα μήνα κλεισίματος, και αυτό είναι πολύ σημαντικό επειδή μπορούν να γίνουν συναλλαγές και μπορούμε να έχουμε μια σωστή εικόνα για το πού βρίσκεται η ελληνική οικονομία,
«Είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία να έχει ένα λειτουργικό Χρηματιστήριο, ειδικά ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών», πρόσθεσε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σημείωσε παράλληλα, ότι δυο μόλις μέρες μετά το άνοιγμα της χρηματιστηριακής αγοράς, υπάρχουν ήδη οι πρώτες ενδείξεις ομαλοποίησης των συναλλαγών.
«Αν εξαιρέσει κανείς τον τραπεζικό κλάδο ο οποίος, όπως είναι λογικό, βρίσκεται υπό πίεση εξαιτίας κάποιων αβεβαιοτήτων που υπάρχουν ακόμα, οι περισσότερες από τις υπόλοιπες μετοχές ενισχύονται, οπότε περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί, αλλά με περισσότερη αισιοδοξία σήμερα, σε σχέση με πριν δυο μέρες» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης