Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέα συνάντηση Τσακαλώτου, Σταθάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών - Πιέσεις για ΤΑΙΠΕΔ, ομαδικές απολύσεις

Νέα συνάντηση Τσακαλώτου, Σταθάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών - Πιέσεις για ΤΑΙΠΕΔ, ομαδικές απολύσεις
Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 11:30 το πρωί
(upd) Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών έχουν από τις 11:30 το πρωί οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης. 
Οι διαπραγματεύσεις θα εστιάσουν τόσο στο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, των αποκρατικοποιήσεων, του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, στη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνη, σε εργασιακά και ασφαλιστικό. 
Δύσκολη παραμένει η εξίδωση για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, ενώ οι δανειστές επιμένουν για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. 
Μέσα στην εβδομάδα πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το δεύτερο μέρος των χθεσινών επαφών με τους εκπροσώπους των θεσμών, που αφορούσε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ανέφερε ότι παρουσιάστηκε η ελληνική πρόταση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια, χωρίς, ωστόσο, να συζητηθεί.
Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, στόχος είναι τόσο η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, όσο και η στήριξη των κοινωνικών ομάδων που εμπλέκονται. Πρόσθεσε δε, ότι η παρούσα πρόταση είναι στο πνεύμα των αρχικών προτάσεων, «αλλά έχουν περάσει και τρεις μήνες διαπραγματεύσεων».
Σήμερα θα γίνει μια ανασκόπηση των έως τώρα συζητήσεων- με τη συμπλήρωση του α΄ κύκλου των διαπραγματεύσεων- οι οποίες, πάντως, κατά τον υπουργό Οικονομικών, δεν έχουν εισέλθει στο μακροοικονομικό σκέλος τους (ρυθμός ανάπτυξης, πρωτογενές αποτέλεσμα).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης