Τελευταία Νέα
Οικονομία

Schulz(ΕΕ): Η ΕΕ πρέπει να χαλαρώσει τους κανόνες για τα δημοσιονομικά ελλείμματα

Schulz(ΕΕ): Η ΕΕ πρέπει να χαλαρώσει τους κανόνες για τα δημοσιονομικά ελλείμματα
Θα πρέπει να εξουδετερώσουμε τα έκτακτα έξοδα που προκάλεσε το προσφυγικό 
Τη χαλάρωση των κανόνων της ΕΕ για τα δημοσιονομικά ελλείμματα των χωρών μελών της εξαιτίας των έκτακτων δαπανών που προκαλεί η μαζική άφιξη προσφύγων, ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ο M. Schulz τόνισε ότι «δεδομένων των τεράστιων φορτίων που μεμονωμένες χώρες επωμίζονται στην προσφυγική κρίση, δεν μπορούμε απλώς να κάνουμε σαν όλα να είναι σε μια κανονική κατάσταση» υπογραμμίζοντας ότι ο αριθμός των προσφύγων που θα φτάσει στην ΕΕ θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Την άποψη αυτή συμμερίζεται και ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Pierre Gramegna, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρεία της ΕΕ.
Όπως υπογράμμισε στην Handelsblatt «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να χαλαρώσει τους κανόνες της για το έλλειμμα λόγω των έκτακτων δαπανών που προκαλούνται από την άφιξη των προσφύγων».
«Θα πρέπει να εξουδετερώσουμε τα έκτακτα έξοδα», δήλωσε ο Pierre Gramegna λέγοντας ότι η προσφυγική κρίση είναι μια πραγματική πρόκληση, μεταξύ άλλων και οικονομική, και πως η πολιτική ασύλου θα πρέπει να καταστεί η μεγαλύτερη προτεραιότητα και η ΕΕ να την υπολογίσει.
«Αν υπάρχει πείνα, δεν λέμε ταυτόχρονα ότι δεν έχουμε πλέον χρήματα εξαιτίας των κανόνων μας. Εκείνοι που αναλαμβάνουν ευθύνη πρέπει να έχουν το νου τους και στο κόστος», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης