Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος προς Thomsen (ΔΝΤ): Η πρώτη αξιολόγηση θα κλείσει έως τις 10/11 - Στο επίκεντρο οι τράπεζες

Τσακαλώτος προς Thomsen (ΔΝΤ): Η πρώτη αξιολόγηση θα κλείσει έως τις 10/11 - Στο επίκεντρο οι τράπεζες
O κ. Τσακαλώτος θα συναντηθεί σήμερα με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde, ενώ την Κυριακή θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew
Με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ και παλιό γνώριμο της Ελλάδας, Pοul Thomsen, συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος βρίσκεται στη Λίμα του Περού για την ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
Στο επίκεντρο της συνάντησης, η οποία διήρκησε μία ώρα, βρέθηκαν οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, το ζήτημα του χρέους, η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και βεβαίως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σύμφωνα με τον Real.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να διαβεβαίωσε τον Thomsen ότι η πρώτη αξιολόγηση θα κλείσει στις 10 Νοεμβρίου ώστε αμέσως μετά η ελληνική κυβέρνηση να σπεύσει άμεσα να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Σημειώνεται ότι σήμερα ο κ. Τσακαλώτος θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew, ενώ την Κυριακή θα συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης