Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dijsselbloem: Η Ελλάδα είναι πολιτικά σταθερή και το πρόγραμμά της είναι πάλι σε τροχιά

Dijsselbloem: Η Ελλάδα είναι πολιτικά σταθερή και το πρόγραμμά της είναι πάλι σε τροχιά
Το θέμα του χρέους της Ελλάδας θα συζητηθεί τον Νοέμβριο, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα είναι πολιτικά σταθερή και πλέον το πρόγραμμά της ξαναμπήκε σε τροχιά διατύπωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.
Ερωτηθείς σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, υποστήριξε πως για να είναι σαφής χρειάζονται ένα - δύο πρόσθετα μέτρα και διαβεβαιώσεις πριν συμμετάσχουν.
Ειδικότερα, ανέφερε πως «εα από αυτά είναι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, κάποιες διαβεβαιώσεις για τα δημοσιονομικά και φυσικά το θέμα του χρέους», γνωστοποιώντας πως το θέμα του χρέους θα συζητηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο.
«Θεωρώ ότι η προσέγγιση γίνεται όλο και πιο καθαρή», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «θα εξετάσουμε πώς θα μπορεί η Ελλάδα να διαχειρίζεται το χρέος της σε ετήσια βάση», ήτοι την εξυπηρέτηση του χρέους.
Παράλληλα, ανέφερε πως «όπως γνωρίζετε, έχουμε κάνει πολλά για να μειώσουμε τα επιτόκια που πρέπει να πληρώνει η Ελλάδα και έχουμε δώσει περίοδο αποπληρωμής 32,5 ετών».
«Επομένως δεν αναμένεται να υπάρχει πρόβλημα με τη διαχείριση του χρέους. Αλλά, θα μιλήσουμε για αυτό με το ΔΝΤ. Είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσουμε» κατέληξε ο Dijsselbloem.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης