Οικονομία

Ρεκόρ άφιξης τουριστών στην Ελλάδα το 2015 – Περιθώρια βελτίωσης των εσόδων

tags :
Ρεκόρ άφιξης τουριστών στην Ελλάδα το 2015 – Περιθώρια βελτίωσης των εσόδων
Η Ελλάδα έχει μειώσει τα έσοδα της από τον τουρισμό τα τελευταία χρόνια, παρά την αυξημένη κίνηση, υποχωρώντας στην 19η θέση παγκοσμίως
Ρεκόρ αφίξεων φέτος για την «βαριά βιομηχανία της Ελλάδας», τον τουρισμό, καθώς 25,5 εκατ. κατέφθασαν μέσα στο 2015, ενώ τα έσοδα φτάνουν τα 14,5 δισ. ευρώ, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο για την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, σε δηλώσεις της από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, επιβεβαίωσε ότι η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό βασίζεται στους παρακάτω άξονες:
Την επιδίωξη για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την ανάπτυξη εναλλακτικών και θεματικών μορφών τουρισμού, την ενιαία προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας για την προσέλκυση επενδύσεων.
Η Ελλάδα έχει μειώσει τα έσοδα της από τον τουρισμό τα τελευταία χρόνια, παρά την αυξημένη κίνηση, υποχωρώντας στην 19η θέση παγκοσμίως (8η θέση στην ΕΕ), γεγονός που οφείλεται στην μικρή διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Επίσης οι κρουαζιέρες μειώθηκαν αισθητά από το 2008, στον απόηχο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Τα ευχάριστα έρχονται από τον αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», με τις αφίξεις να καταγράφουν ανοδική πορεία επί οκτώ συνεχή τρίμηνα!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης